Çanakkale’nin en önemli iki kuruluşundan birisi olan Mehmet Akif Ersoy ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi, sağlık hizmetlerine durmaksızın devam ediyorlar. Ancak ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde, MR ve Dopler randevularının günler hatta aylar sonraya verilmesi hem erken teşhisin önüne geçiyor hem de hastaları mağdur ediyor. Hastalar, tedavi oldukları tarihten sonra, aylarca randevu beklerlerken, Nisan ayında Ağustos ayına verilen tarihler, hastaları isyan ettirdi. Vatandaşa 3 ay sonraya MR, 4 ay sonraya ise Dopler randevusu verilmesi şaşkınlık yaratırken, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ise aynı işlemin 15 gün içerisinde yapılabildiği öğrenildi.
Çanakkale’nin iki hastanesi, durmaksızın hastalara sağlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi her gün yüzlerce hatta binlerce hastaya hizmet veriyor. Son günlerde ise ÇOMÜ Üniversite Hastanesi ile ilgili şikayetlerde artış olduğu belirtildi.
Vatandaşlar, Nisan ayında muayene olduklarını ancak MR ve Dopler için randevu tarihlerinin 2 hatta 3 ay sonraya verildiğini belirttiler. Bilinen en yaygın anlayışlarından olan erken teşhis yöntemi ile hastalıkların hızlıca teşhis edilip tedavilerinin sağlanması ise ÇOMÜ’de mümkün değil diyen hastalar, kendilerine verilen randevu tarihlerini paylaştılar.
3 ay sonraya MR randevusu
8 Nisan’da muayene olan bir hastaya, MR randevusu, 27 Haziran’a verildi. Yaklaşık 3 ay sonraya verilen randevu hastaları huzursuz ederken dopler için verilen tarih ise şaşkınlık yarattı.
Dopler randevusu 4 ay sonraya
Yine aynı hastaya 8 Nisan’da muayene sonrası, renkli dopler randevusu 3 Ağustos’a verildi. Yaklaşık 4 buçuk ay sonraya verilen şaşkınlık yaratırken, hastalar “Eğer ciddi bir durumumuz varsa, biz 4 ay içerisinde neler yaşayacağız. Hastalığın önüne nasıl geçeceğiz” tepkisinde bulundular.
İki hastane arasındaki fark
Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden edinilen bilgiye göre, MR ve dopler randevularının 10-15 gün sonraya verildiği ve vatandaşların maksimum 15 gün içerisinde MR ve dopler işlemlerini halledebildikleri öğrenildi.
İki büyük hastanenin, aynı işlem için verdikleri tarihlerin arasında oluşan fark ise şaşkınlık yarattı.
Personelden tazminat davası
Geçtiğimiz günlerde ise ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde görevli anestezi teknikeri Melike Çatal, 2015 yılından bu yana asıl görev yerinin dışında görev tanımına uygun olmayan yerlere gönderildiğini iddia etti. Usule aykırı uygulamalar var diyerek Çatal avukatı aracılığıyla dava açtı.
Öğrenildiğine göre Çatal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Genel Sekreter Ayhan Monus, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur’un da aralarında bulunduğu 26 kişiye, tazminat davası açtı.
ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nin adı, son zamanlarda vatandaşların şikayetleri ile anılır oldu.
Tunahan Ünsal