Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nca desteklenen “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında, proje ortağı Küçükkuyu Belediyesi ev sahipliğinde “Enerji Kooperatifleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Gazetelerde bu konunun manşet olmadığına bakmayın siz. Aslında Çanakkale gündemini çoluk-çocuk ayırt etmeden direkt olarak ilgilendiren bir konu.
“Enerji Kooperatifleri Çalıştayı”ndan bir örnek anlatım…
Güneş Gönüllüsü Dr. Alper ÖKTEM ise “Yurttaşın Enerji Santrali – Almanya’da Enerji Kooperatifleri” başlıklı sunumunda Almanya’daki Enerji kooperatiflerinin çatı uygulamalarında oldukça başarılı olduğunu, 900 adet kooperatif olduğunu, enerji üretimi içinde yeşil enerjinin payının yüzde otuza çıktığını, kendisinin evinin çatısında da güneş enerji sistemi olduğunu ve bir kooperatife üye olduğunu, ülkemizde de bir an önce Yurttaşın enerji santrallarını kurması gerektiğini söyledi.
Sonuç;
Kömür değil, yeşil enerji
Aklın yolu bir ama paranın yolu dolambaçlı olduğundan sanırım yollar kesişmiyor.
…ve karar;
Çanakkale civarındaki 16 adet termik santral projesine de dikkatlerin çekildiği çalıştayda, ÇED süreçlerinin sonuna doğru gelinen Çırpılar ve Kirazlıdere Termik Santrallarine karşı daha aktif mücadele etme kararı alındı.
Çağrı…
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yönetim kurulu başkanı Süheyla Doğan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalıştay sonrasında Bölgede bir enerji kooperatifi kurmak için girişimlere başlayacaklarını ve duyarlı tüm yurttaşları bu kooperatife üye olmaya ve destek vermeye çağırdı.
Cemal Oral