8 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri öncesi Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylar belirmeye başladı. Aday olduğunu gazetemize açıklayan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, yeterli bilgi ve birikim ile aday olduğunu ifade ederek ilk hedefinin odanın gerek meclisinde gerekse siyasilerle ilişkilerde barış ortamını sağlamak olduğunu belirtti.
Bir süredir yerel basında ÇTSO Yönetim Kurulu başkan adaylığı için adı geçen ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu gazetemize yaptığı açıklamayla aday olduğunu söyledi. Başkan Akarsu, ilk olarak üyelerin desteğini alması halinde kendi komitesinden çıkarak meclise girmeyi hedeflediğini belirti. Daha sonra ise destek alması halinde ÇTSO Yönetim Kurulu başkanlığına aday olacağını açıklayan Akarsu, “Kendimi yeterli gördüğümü, destek alırsam başkan adayı olacağımı her zaman söylüyorum.” dedi.
İLK HEDEF; BARIŞI SAĞLAMAK
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda çok ciddi bir bölünmüşlük ve ötekileştirme olduğunu kaydeden Akarsu, “Buradaki ilk hedefimiz; barış ortamını sağlamak…” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Benim kimseyle, hiçbir problemim yok. Ben bu kurumun siyaset üstü bir kurum olması gerektiğine inanıyorum. Bunun için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Burada önemli olan Çanakkale için ne yapabiliriz? Gerçekten bilgi birikimi olan, vizyonu olan ve Çanakkale’de istihdam sağlayan işadamlarımızın burada yer alması için elimden gelen çabayı sarf ediyorum. Önemli olan birlik ve beraberliği yakalamak… Bu sinerjiyi yakalarsak, Çanakkale için nasıl projeler üretebileceğimiz noktasında birlikte çalışabiliriz.”
“GEREKLİ BİLGİ VE BİRİKİME SAHİBİM”
Geçmişte Bülend Engin ile çalıştığını ve 5 yıl Ticaret Odası’nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak konuşmasına devam eden Akarsu; “Değişik sektörlerde görevlerim oldu. Müteahhitler Birliği Başkanlığı yaptım. Şimdi de ÇASİAD Başkanlığı yapıyorum. Gerekli bilgi ve birikime sahip olduğumu da düşünüyorum. ‘Çanakkale’nin önünün nasıl açabiliriz?, İşadamlarının sorunlarını nasıl siyasi ortamda paylaşıp onlardan destek alma anlamında sistemi nasıl kurabiliriz?’ önemli olan bunlardır.
HEM GENEL HEM YEREL İKTİDARLA BARIŞIK BİR YÖNETİM
Bu kurumların başına gelecek olanların kimseyle kavga etmemesi lazım. Hem siyasi iktidarla hem yerel iktidarla yani belediyeyle ve üniversiteyle ortak aklın önemli olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir kişi ile hiçbir şey yapamazsınız, ekip işidir bunlar. Ekip ile birlikte bu sinerjiyi yakalayıp Çanakkale’nin önünü açmak anlamında bu barış ortamını sağlamak çok önemli… Bunu da başarabilirsek çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.
Eylem Gözeldere