Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıradaki adım uluslararası festival

Perşembe günü Lapseki Belediyesi’nin

Perşembe günü Lapseki Belediyesi’nin 36. Kiraz Yarışmasının kazananları belli oldu. İki kategoride değerlendirilen kirazlardan, Ziraat 900 kategorisinin birincisi Ahmet Aksoy, diğer kategorinin birincisi ise Mücahit Şen oldu. Pandemi nedeniyle festival sadece yarışma ile sınırlı tutuldu. 36. Kiraz Yarışması ile ilgili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz gelecek sene pandeminin etkisini yitirmesi ile uluslararası bir festival düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Geleneksel Kiraz Yarışmasıyla ilgili şunları söyledi; “Perşembe günü 36. Kiraz Yarışmamızı yaptık. Hem üreticilerimize destek olması hem emeklerinin karşılığını alabilmeleri için elimizden geldiği kadar Lapseki Kirazı’nı tanıtmaya çalışıyoruz.

Ancak pandemi sebebiyle festival şeklinde değil sadece kiraz yarışması şeklinde yaptık. Bir iki ufak tefek de başka programlarımız oldu. Daha önceki yıllarda yaptığımız gibi dolu dolu bir kiraz festivali yapamadık.

“Birinciler 4 bin lira kazandı”

Bu seneki kiraz yarışmalarına katılım oldukça fazlaydı. Üreticiler bu sene daha fazla katılım sağladılar. Biz bütün üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Biz de dereceye girenlere elimizden geldiğince maddi olarak destek de bulunmaya çalışıyoruz. İki çeşit kategori var. Bir ziraat 900 kategorisi, bir de diğer çeşitler kategorisi var. Birinci olanlara 4’er bin lira para yardımı yapıldı.

Sayın kaymakamımız da yarışma etkinliğine katılım gösterdi. O’ da birinci olanlara destekte bulunacağını ifade etti.

Ziraat Fakültesi’nden oluşan bir jüri heyetimiz vardı. Bir haksızlık olmasın diye onlar tespit ettiler. Çünkü Lapseki’de kimseyi tanımıyorlar. Bu sebeple bu görevi onlar üstlendi. Ben öncelikle Murat Hoca olmak üzere üniversiteden yarışmada görev alan personele de teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki yıllarda, inşallah bu pandemi olmadığı takdirde bir hafta dolu dolu kiraz festivali hatta uluslararası olacak şekilde kutlamak istiyoruz.

Önümüzdeki yıl için uluslararası bir festival planlıyoruz

Bu sene pandemi etkisini yitirseydi, İspanya’dan Makedonya’dan ve diğer ülkelerden halk oyunları ekiplerinin gelmesini planlamıştık. Uluslararası güreş müsabakaları yapacaktık. Uluslararası plaj voleybolu turnuvaları düzenleyecektik. Önümüzdeki yıl inşallah pandemi sıkıntısı ortadan kalkacak gibi görünüyor. Kalkarsa önümüzdeki yıl için bu şekilde uluslararası bir festival planlıyoruz.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech