Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar Astro Serüven Projesiyle gezegenimizi tanıyor

Okul öncesi dönem çocuklarının

Okul öncesi dönem çocuklarının gezegenleri tanımasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve şubat ayında başlayan Astro Serüven adlı e-Twinning projesi mayıs ayının sonuna kadar devam edecek.

Kuruculuğunu Çanakkale Ali Ağaoğlu Anaokulu’ndan Zeynep Erbaş ve Çanakkale Merkez Atatürk Anaokulu’ ndan Şule Ayyıldız yaptığı Astro Serüven adlı e-Twinning projesi Şubat ayında başladı ve Mayıs ayı boyunca devam edecek. Projenin diğer üyeleri ise Çanakkale Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu’ndan Seher Ekici, Eskişehir Odunpazarı Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu’ndan Selfinaz Güllü, Manisa Salihli Cumhuriyet İlkokulu’ndan Aysun Türkdoğru , Romanya București Daniela Dan, Bartın Gökkuşağı Anaokulu’ndan Ebru Kadriye Şişli , Denizli Merkezefendi Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu’ndan Esra Köse, Bartın Gökkuşağı Anaokulu’ndan Hatice Gamze Çakmak, Denizli Merkezefendi Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu’ndan Meliha Alkın, Kocasinan Ted Kayseri Koleji Vakfı Özel Anaokulu’ndan Müzeyyen Özkan.

“Uzayda Gezinti konulu sunumun öğrencilere çok yararlı bilgiler kazandırdı”

Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu öğretmenlerinden Seher Ekici projenin hedefleri doğrultusunda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Astrofizikçi Prof. Dr Faruk Soydugan’ın davet edildiğini söyledi. Ekici ‘Uzayda Gezinti’ konulu sunumun öğrencilere çok yararlı bilgiler kazandırdığını belirtirken projelerinin amacına ulaşmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Seher Ekici sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu proje başlarken hedefimiz okul öncesi dönem çocuklarının gezegenleri tanımasını sağlamaktı. 3-6 yaş çocuklarının merak ve yaratıcılık duygularını geliştirerek yeni bilgiler edinmelerine olanak sağlamak ve tüm gelişim aşamalarını desteklemek önceliğimizdi. Çocukların merak duygusunu besleyen uygun öğrenme etkinlikleri düzenlemek çocukların her açıdan gelişimlerine katkı sağlamak. Erken çocukluk döneminde çocukların dünya uzay gezegen yıldız gibi kavramlar hakkında bilgi edinmesi farkındalık kazanması açısından önemlidir. Öğrencilerimize, gece- gündüz, dünya, gezegen, uzay gibi kavramları yaş gruplarımıza uygun olarak planlanan sanat, deney, hikâye, drama ve benzeri etkinliklerle aktardık.”

Ş. Ezgi Tuncel

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech