Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Netanyahu” polemiği büyüyor

AK İl Başkanı Naim

AK İl Başkanı Naim Makas’ın açıklamasını İYİ Parti’nin eleştirmesi üzerine AK Parti İl Başkan Vekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ömer Faruk Göktürk bir basın açıklaması yayınlayarak eleştirilere cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzetmiş bu benzetme üzerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, İsrail’in eli kanlı, bebek katili başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzetmenin büyük bir vicdansızlık” olduğunu söylemişti. Naim Makas’ın açıklamasına İYİ Parti Çanakkale İl Başkanlığı bir basın açıklamasıyla karşılık vererek; “19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramı törenlerine katılmak yerine tüm teşkilatları ile milletvekili karşılamaya giden, Doğu Türkistan da ki soydaşlarımızın namusu, canı, ırzı için ağzını bıçak açmayan, Filistin de çocuklar ölürken hala ülke sınırlarında İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssünü kapatmayan kapatamayanların milliyetçilikten bahsetmelerini komik buluyoruz. “ ifadelerini kullanmıştı.

Bugün ise AK Parti İl Başkan Vekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ömer Faruk Göktürk bir basın açıklaması yayınlayarak bu eleştirilere cevap verdi. Göktürk’ün açıklaması şu şekilde; “AK Parti İl Teşkilatı 19 Mayıs Törenlerine, Programda bulunamayan İl Başkanımıza vekâleten İl Başkan Vekilimiz, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarımız, Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz ve Merkez İlçe Yöneticilerimizle kısıtlı katılımla gerçekleşen törende yerini almıştır. Ayrıca İl Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve gençlerimizle birlikte 19:19’da İstiklal Marşını hep birlikte tek yürek okumuştur. AK Parti olarak, kimseden tören adabı alacak değiliz. Buna cüret edenler dönüp kendine ve seçim ortaklarına bakmalıdır.

İl Başkanımızın Grup Başkanvekilimiz Sn. Bülent Turan ve tüm teşkilatımız İlçe ilçe belde belde gezdiği, ziyaret yaptığı doğrudur. Nitekim daha dün Umurbey Belde binamızın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Çok şükür ki Çanakkale’mizde teşkilat teşkilat dolaşan bir AK Parti var.

Mazlum coğrafyaların tek ve en güçlü sesi haline gelen AK Parti’ye karşı ithamlarına cevap vermeyi bile zul görüyoruz. Nitekim AK Parti, aziz milletimizin gönlüne her konuda taht kurmuş, ve gönüllere girmiş bir partidir. Milletimizin teveccühü, bu durumun en güçlü ispatıdır.

Tabi ki AK Parti teşkilatı, ömrünü davasına adamış, Genel Başkanı’na sarf edilen bu çirkin ve ahlak dışı sözlere cevap verecek ve Genel Başkanına sahip çıkacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.

Bizim bu sözlere cevabımız, partimize kazandırdığımız ve kazandırmaya devam ettiğimiz, gerek İYİ Parti’li gerekse CHP’li üyelerdir. Milli meselelerdeki duruş ve hassasiyetsizlikler sebebiyle duyduğu rahatsızlıklardan dolayı, mevcut partilerinden istifa edip AK Parti ailesine katılan vatandaşlarımızı hepimiz görüyoruz. Tabanına sahip çıkamayan, seçmenini ve rakibi gördüğü partileri tanımayan bir siyasi partiden, kimin ifade ettiği belli olmayan bir metinle ancak böylesine alakasız ve böylesine demagojik bir açıklama beklenirdi.”

Ş. Ezgi Tuncel

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech