Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram gelmiş neyime!

Kentin turizmcileri, Kurban Bayramı

Kentin turizmcileri, Kurban Bayramı tatilinde bir canlılık olacağını ama önemli olanın Eylül ayından sonra da aynı canlılığın korunması olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı; “Önemli olan 5 Eylül’deki doluluk oranıdır.” dedi.

Kurban Bayramı tatili süresi için henüz net bir açıklama gelmese de kent merkezinde yer alan büyük otellerin doluluk oranları ise yüzde seksenlere yaklaşmış durumda. Bayram tatilinin açıklanması ile birlikte otellerin tam kapasite hizmet vermesi bekleniyor. Truva Otel normal zamanlar da bile yüzde seksenin üzerinde bir doluluk oranı ile hizmet veriyor. Bayram tatili için alınan rezervasyonların yüzde ellisi dolmuş durumda. Tatil süresinin açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 95’lere çıkması bekleniyor. Merkez’de yer alan Akol, Kule gibi büyük oteller de aynı şekilde yüzde doksanlara varan oranlarla hizmet vermeye devam ediyor. Ancak bu turistlerin neredeyse tamamı yerli turist. Yabancı turist neredeyse yok denecek kadar az.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak; “Bayram sezonu Çanakkale’de dolu geçecektir. Ben bütün işletmelerin dolu geçeceğini düşünüyorum. Tatil on güne çıksa da çıkmasa da insanlar bayram dönemini kendince tatilde geçirecektir. Ben bir yoğunluk bekliyorum ama önemli olan Eylül’de ve sonrasında ne yapacağımızdır. Gelibolu’da yapılacak olan adalet kurultayı bayram öncesinde bir hareket kazandıracaktır. Bizim için önemli olan 5 Eylül’deki doluluk oranıdır.” dedi.

Anzac House Otel’in sahibi Hanifi Araz; “Geçmiş yıllardan alışık olduğumuz bir doluluk oranlarını yakalayamıyoruz. Oteller şu an dolu, çünkü Ağustos ayındayız. Şu anda bayram tatili olmasa bile yüzde yüzleri bulmamız lazım. Burası kültür turlarının merkezinde bir yer. Yabancı turist gelmiyor. Eylül, Ekim, Kasım ayları nasıl gelecek. Kentin kültür turizminde nerde durduğuna bakmak istiyorsak kış aylarına bakacağız. Ben kış ayları içinde karamsar bakıyorum.” diyerek durum değerlendirmesi yaptı.

Kurban Bayramı tatili süresi hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Net açıklamanın Salı günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu sonrasında açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bayram tatili hakkında bir açıklama yaparak;“Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” diye konuşmuştu. Bayram tatili on güne çıkarsa, kent turizminde on günlük bir canlılık bekleniyor.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech