Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücünün serbest bırakılmasına tepkililer!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 31

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 31 Temmuz 2024’te gerçekleÅŸen trafik kazasında motosiklet çarpması sonucu Türkan Balcı isimli kadın hayatını kaybetmiÅŸti. Kaza sonrası gözaltına alınan motosiklet sürücüsü, “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸ ancak 27 Eylül 2024’te görülen duruÅŸmada, mahkeme motosiklet sürücüsünün tutuksuz yargılanmasına karar vermiÅŸti. Adli kontrol ÅŸartı ile sürücünün serbest kalması, Balcı’nın ailesinde büyük üzüntüye neden oldu.

Ä°nönü Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan 62 yaşındaki Türkan Balcı, Yusuf Toprak yönetimindeki motosikletin çarpmasıyla ağır yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil SaÄŸlık ekipleri tarafından Bandırma EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesine kaldırılan Balcı, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı.
Kazada, motosiklet sürücüsü Yusuf Toprak (24) ve motosiklette bulunan iki kiÅŸi de yaralandı. Türkan Balcı’nın (62) cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi ancak olayın üzerinden geçen zamana raÄŸmen ne Adli Tıp raporu ne de bilirkiÅŸi raporu dosyaya dahil edilmedi.

59 gün sonra sürücü serbest bırakıldı
Kazanın ardından gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Yusuf Toprak, “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak 27 Eylül 2024 tarihinde görülen duruÅŸmada, mahkeme Toprak’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol ÅŸartı ile sürücünün serbest kalması, Türkan Balcı’nın ailesinde büyük üzüntü ve hayal kırıklığına neden oldu.

Kaza detayları ve kusurlu sürücü
Kazayla ilgili yapılan incelemeler sonucunda, Yusuf Toprak’ın Trafik Kanunu’nun 74/B maddesi uyarınca yaya geçidinde yavaÅŸlamadığı ve yayaya yol vermediÄŸi gerekçesiyle kusurlu olduÄŸu belirlendi. Güvenlik kamerası görüntüleri, diÄŸer araçların Türkan Balcı’ya yol verdiÄŸi sırada Toprak’ın hızını kesmeden yaÅŸlı kadına çarptığını ortaya koydu. Çarpmanın etkisiyle Balcı 7,60 metre ileriye savrulurken, motosiklet sürücüsünün hiç fren yapmadığı tespit edildi.

Aileden “cinayet gibi kaza” tepkisi
Yusuf Toprak’ın serbest bırakılması, Türkan Balcı’nın ailesini derinden sarstı. Aile, kazayı “cinayet gibi kaza” olarak nitelendirerek olayın yeterince aydınlatılmadan sürücünün serbest kalmasına tepki gösterdi. Adli Tıp ve bilirkiÅŸi raporlarının henüz mahkeme dosyasına eklenmemiÅŸ olmasına dikkat çeken aile, bu sürecin eksik incelemelerle yürütüldüğünü ifade etti.
Yargı süreci devam ederken, polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturması da sürüyor. Bu olay, trafikte yayaların karşılaştığı tehlikeleri ve sürücülerin dikkat eksikliğinin nasıl ölümcül sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech