Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marketlerde nasıl yarı fiyatına satılıyor?

Türk mutfağının vazgeçilmezi arasında

Türk mutfağının vazgeçilmezi arasında olan kuru soğan ve patates, semt pazarlarında 15 ile 25 lira arasında satılırken bazı zincir marketlerde yarı fiyatına satılıyor. Bu da bazı vatandaşların kafasında, “Acaba bu işte bir iş mi var?”  sorusunun oluşmasına neden oluyor.

Kuru soğan ve patates Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların çok tükettiği ürünler arasında yer alan soğan ve patatesin fiyatı uzun zamandır değişmiyor. Semt pazarları ve bazı marketlerde kuru soğan 15 ile 20 lira arasında satılırken, patates 20 ile 25 lira arasında satışa sunuluyor. Bazı zincir marketlerde patates ve kuru soğanın fiyatı 8 ile 13 lira arasında değişiyor. Bu kadar çok fiyat farkının olması ise birçok kişinin kafasının karışmasına neden oluyor. Pazarcı esnafı zincir marketlerin sattığı fiyata toptancıdan bile alamadıklarını belirtirken birçok vatandaşın bu 2 ürünü zincir marketlerden aldıklarını ve satışların geçtiğimiz yıllara göre düştüğünü söylüyor.

Edinilen bilgilere göre zincir marketler üreticiye soğan ve patates için bir yıl önceden ödeme yapıyor ve malı yerinde alıyor. Fiyat farkı da bundan dolayı oluyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech