Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Doğal gaz ve ısı pompası sektörü bitirdi”

Odun ve kömür satışı

Odun ve kömür satışı yapan Mert Koç, havaların soğuması ve kış aylarına yaklaşmasına rağmen satışların hiç olmadığını belirterek, “Doğal gazın ardından bizim sektöre bir darbede ısı pompasından geldi. Köylerde yaşayanlar evlerine ısı pompası taktırıyor” dedi.

Kış aylarına yaklaştığımız bu günlerde havalar da soğumaya başladı. Doğal gaz gelmeden önce odun ve kömür satışları bu aylarda çok oluyordu. Çanakkale’ye doğalgazın gelmesinin ardından odun ve kömür satışı yapan işletmelerin satışları bir anda düştü.

“Bir darbede ısı pompasından geldi”

Odun ve kömür satışı yapan Mert Koç, doğal gazın sektöre büyük bir darbe vurduğunu bu yıl ise köylülerin evlerine artık ısı pompası taktırdığı için bir darbe de buradan geldiğini belirterek, “Artık köylere ne kömür ne de odun satabiliyoruz. Köylüler evlerine ısı pompası taktırmaya başladı. Bu bizim sektörü çok etkiledi. Artık başka sektörlere yöneleceğiz. Bu ısı pompaları odun ve kömürün zahmetinden daha kolay, elektrikle ve klima mantığı ile çalışıyor. Vatandaşlar bu ısı pompalarını uzun yıllar kullanabiliyor. Doğal gazın ardında bir de ısı pompası bize darbe vurunca odun kömür işi bitti artık” ifadelerini kullandı.

Odun ve kömür fiyatları ve satışları hakkında bilgi veren Mert Koç, “Çan kömürünün tonu 6 bin 500 lira civarında seyrediyor. Odunun tonu ise 4 bin 500 lira dolaylarında seyrediyor. Odun doğalgazdan daha pahalıya geliyor. Zaten satışlarımız hiç yok denecek kadar az. Her yıl aynı müşterilerimiz alıyor. Son yıllarda Çanakkale’de çok soğuk olmuyor. Ekim ayının yarısını geçtik ve daha satışımız yok. Son yıllarda havalarda sıcak geçiyor. Eskisi gibi çok kış olmuyor. Mevsimler değişti. Çanakkale’de bu aylarda sobalar yakılırdı. Böyle giderse bizim meslek kalmayacak artık” dedi.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech