Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Madencilere destek verdiler!

Bugün akşam saatlerinde Çanakkale

Bugün akşam saatlerinde Çanakkale Emek Barış Demokrasi Güçleri, madenciler ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklama, Çanakkale Eğitim Sen Şube Başkanı İnan Akoğlu tarafından okundu.

Çanakkale’de akşam saatlerinde, Çanakkale Emek Barış Demokrasi Güçleri ‘Direnen Madenciye Ses Veriyoruz’ diyerek İskele Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Çanakkale Eğitim Sen Şube Başkanı İnan Akoğlu, “Fernas işçileri direnişin 53. gününde: “Tek lokma yemeden çözüm bekliyorlar” Fernas madencilerinin İSG önlemlerinin alınması ve ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları direniş sürüyor. Açlık grevi başlatan işçiler, ‘Tek lokma yemeden çözüm bekliyoruz’ diyor” ifadesiyle açıklamaya başladı. Başkan Akoğlu’nun açıklamasına katılımcılar “Sermaye yenilecek direnen işçiler kazanacak, direne direne kazanacağız” sloganlarıyla eşlik etti. Açıklama “Bundan 10 yıl önce, 13 Mayıs 2014’te, Soma’da meydana gelen ve 301’i canımızı yitirdiğimiz yüzyılın en büyük işçi katliamının acıları ve bıraktığı izler, ailelerde yarattığı travma ağırlığından hiçbir şey kaybetmedi. Bu acı gerçek, ülkemizde emeği ile geçinen milyonlarca işçiye ölümden, sakatlanmaktan ve sömürülmekten başka bir şeyin reva görülmediğini ortaya koymaktadır. Oysa gün gibi açıktır ki, iş cinayetlerinin başlıca nedeni; neoliberal ekonomi politikalar sonucunda iş güvencesinin azalması, esnek çalışma biçimlerinin artması, çalışma koşullarının ağırlaşması; özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeron çalışmanın yaygınlaşmasıdır” sözleriyle devam etti.

Başkan Akoğlu’nun “Göz göre göre gelen katliamın fıtrat olmadığını çok iyi biliyoruz. İş cinayetleri ve işçi katliamları kader değildir. Olmamalıdır, engellenebilir, durdurulabilir. Yeter ki, çalışmaların öznesine insan konsun. Biz yaşamını alın teriyle kuran emekçiler, güvenceli koşullarda çalışmak ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. İşçileri köleleştiren taşeron ve rödovans sistemlerine tümüyle son verilmesini istiyoruz. Bunların asgari talepler olduğunu biliyoruz. Bir şey daha biliyoruz: İş cinayetlerinin son bulması, ancak ve ancak işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür. Bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Fernas madencilerinin ve taleplerinin tarafındayız” sözleriyle açıklama son buldu.

Açıklamaya grubun katılımcılarının yanı sıra; CHP Çanakkale İl ve Merkez İlçe Başkanları beraberinde yöneticileri de katılım sağladı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech