Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki güne iki yıl mı?

Cumhuriyet Halk partisi Genel

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in iki günlük Çanakkale gezisi sona erdi. CHP Genel Başkanı bu iki günlük süreç içerisinde Şehitler Abidesi başta olmak üzere bölgenin iki yakasını da gezip gördü.

Coğrafi olarak memleketin iki yakasını gören Sayın Genel Başkan, mutlaka parti içerisindeki iki ayrı grubun temsilcilerini de görüp dinlemiş olmalı. Bunun içindir ki şimdi bu görüşmelerin yankıları, grupların kendi arasında tartışılmaya açıldı. Bu tartışmalar kendi mecrasında devam ederken, her iki grubun içerisinde de tartışılan tek bir isim var. Sayın Genel başkanın deyimi ile Partinin büyük emekçisi; Remzi Yiğit.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in liderliğindeki yerel iktidar gurubu ile (Bu grubun içerisine İl ve Merkez İlçe Yönetimleri ile Gençlik Kolları ile kadın kollarını dahil etmek gerekir) kendilerine muhalefet denilen parça parça üç beş ayrı grupçuk, gezinin yararını, eksikliklerini, olumlu-olumsuz yönlerini tartışıp duruyorlar. Yakından izlediğim kadarıyla hiç birisinin de meselesi hizmet, ya da Çanakkale falan değil. Tek dertleri gücü ele geçirmek.

Çanakkale’deki bu tartışmaların bir farklı boyutu Türkiye genelinde de yaşanıyor olmalı ki, partinin oyu kamuoyunda günden güne düşüyor. Yerelden söz edecek olursak, Belediye hizmetlerinin eksik yapılması, hatta yapılmaması konusunda, ne iktidardaki CHP’lileri ne de muhalefette bulunan CHP’lileri ilgilendiriyor. Kimsenin ağzından bu konuda tek bir söz işitmedik. Eleştiren de yok, “çok iyi yapılıyor” diyen de.

İl geneline bakıyorsun kazanılmış belediyeler ile örgüt arasında çelişkiler bitmemiş. Hiç birisinden akustik bir ses çıkmıyor. Aksini söylüyorlarsa şu soruya yanıt versinler. Niçin, sayın Genel başkanın gelişinde miting alanı ya da bir gün sonra parti sokağı dolu değildi?

Yok yok bu partide herkes kendisini aslan kabul ediyor. Parti içerisinde aslan olmanın bana göre hiç anlamı yok. Son seçimde oyların düşmesini muhalefetteki isimler neye bağlıyor? Yerel iktidarda olan yöneticiler ve İl-İlçe yönetimleri de Kent Konseyi seçiminin kaybedilmesini nasıl yorumluyor? Çıkıp açık açık yanıtlasınlar. Parti içerisinde aslan olmak, kutuplarda çok işe yaramaz. Ormanın Kralı Aslan, kutuplarda Yaşamını sürdüremez.

Farklı İlleri bilmem ama Çanakkale’deki Cumhuriyet Halk Partililer, inanın bana Kızılay Çadırına düşseler, birbirlerine bir tas çorba vermezler.

Davranış ve birbirlerine yaklaşımları bu cümleyi kurmamıza neden oluyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech