Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamyonet sürücüsü ilk kez hakim karşısına çıktı

Çanakkale’de bisiklet turuna katılmak

Çanakkale’de bisiklet turuna katılmak için antrenman yaparken kamyonetin çarptığı 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesine iliÅŸkin davanın ilk duruÅŸması görüldü. DuruÅŸmada sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine ve 4 Kasım’da olay yerinde keÅŸif yapılmasına karar verilerek, duruÅŸma 6 Aralık’a ertelendi.

28 Nisan’da saat 19.00 sıralarında ilçeye baÄŸlı Kocadere köyü yakınlarında meydana gelen kazada, S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Ãœniversitesi (ÇOMÃœ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümü öğrencisi Zeliha GüneÅŸ’in (23) kullandığı bisiklete çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan GüneÅŸ, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamadı. Kazanın ardından kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafından gözaltına alındı. S.Ç., iÅŸlemlerinin ardından sevk edildiÄŸi mahkemede adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. Talihsiz olayın ardından yapılan araÅŸtırmalarda, Zeliha GüneÅŸ’in 5 Mayıs tarihinde gerçekleÅŸtirilecek olan Geleneksel YeÅŸilay Bisiklet Turu’na katılmak için antrenman yaptığı belirlendi.

“Beraatımı istiyorum”

Kaza ile ilgili ilk duruÅŸma bugün 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. DuruÅŸmada sanık S.Ç., “Olay günü yönetimimdeki 17 UR 284 plakalı kamyonetimle Gökçeada’dan geldim. Eceabat istikametine gidiyordum. Kamyonetim boÅŸtu, olay yeri olan eski Toprak Mahsulleri Ofisi mevkiine geldiÄŸimde yolun saÄŸ tarafında yani tali yolda iki bisikletliyi gördüm. Bisikletliler yan yana tali yolda idi. Ben normal kamyonetimle en fazla 60-70 km/s hızımla seyir halinde iken birden müteveffa bisikleti ile kamyonetimin saÄŸ tarafına çarptı, ben sola manevra yapmaya çalıştıysam da kazaya mani olamadım. Bisiklet sürücüsü birkaç metre saÄŸ tarafa savruldu, ben hemen az ileride durdum. Hemen düşen yolcunun başına geldim, baktığımda müteveffa cansız vaziyette genç bir delikanlının kucağındaydı. Hemen 112’yi aradım ambulans çağırdım, ambulans geldi onları alıp götürdü ve jandarma geldi. Ben o sırada alkollü deÄŸildim. Ehliyetimi 2012 yılında aldım, daha önce hiç kaza yapmamıştım. Ben suçsuzum, kazada benim bir kusurum yoktur. Bu yüzden beraatımı istiyorum. Mahkeme aksi kanaatte olacak ise lehe olan hükümlerin hakkımda uygulanmasını dilerim. Ben de trafik kazasında 4 yaşındaki torunumu kaybettim. Bu acıyı bilirim, huzurunuzda müştekilerden özür diliyorum. Acılarını paylaşıyorum, baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Kazadan sonra kendilerine ulaÅŸtık, aracılar kıldık, taziye için görüşmek istedik fakat bunu kabul etmediler. Buna da saygı duyuyorum. Müteveffanın anne babasının varsa maddi manevi zararlarını karşılamak isterim” dedi.

“Acım çok büyüktür”

DuruÅŸmada konuÅŸan Zeliha GüneÅŸ’in babası Satılmış GüneÅŸ ise, ÅŸikayetçi olduÄŸunu ifade ederek, “Åžikayetçiyim. Davaya katılma talebim vardır. Kızım Zeliha GüneÅŸ kazada vefat etmiÅŸtir. Evladım 23 yaşında idi. Ben olayı görmedim, sigorta bizim zararımıza karşılık toplamda 950 bin TL ödeme yaptı. Kazadan sonra sanık hiçbir ÅŸekilde bize ulaÅŸmadı, bir baÅŸsaÄŸlığı dahi dilenmedi. Biz periÅŸan olduk, benim akıl saÄŸlığım bozuldu. 3 evladım vardı, birisi bu ÅŸekilde vefat etti. Acım çok büyüktür. Kendisi üniversite öğrencisiydi, kızım çocukluÄŸundan beri bisiklet kullanır. YeÅŸilay’ın tertip ettiÄŸi bisiklet maratonuna dahi iÅŸtirak etmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

“Benim kızımın bütün kemikleri kırılmıştır”

Anne Gülsüm GüneÅŸ ise, “Åžikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır. Ben olay yerinde deÄŸildim. Ancak maktül kızımın olay sırasında üzerinde bulunan sırt çantasını size gösteriyorum, kızımın ayakkabıları ve her yeri kana bulandığı halde sırt çantasında en ufak bir kan izi yoktur. Ve gördüğünüz gibi sırt çantasının askıları kopmuÅŸtur. Böylece bu çantayı delil olarak dosyaya sunuyorum. Demek istediÄŸim kamyonetin aynası veya baÅŸka bir yeri sırt çantasına takılmış ve sırt çantasının baÄŸcıkları, askıları böylelikle kopmuÅŸtur. Benim kızımın bütün kemikleri kırılmıştır, çok feci halde can vermiÅŸtir. Kendisi durduÄŸunu ve 112’yi aradığını söylemektedir fakat bu beyan doÄŸru deÄŸildir, yalandır. Olay yerinden kaçarken motosikletli bir çocuk kendisini durdurmuÅŸ, 112’yi de oradan geçen bir bayan avukat aramış. Buna dair çokça görgü tanığımız vardır. Bu avukat bayan bizimle iletiÅŸime geçmiÅŸtir. Bayan avukatın adını ÅŸu an bilmiyorum. Kendisi olaydan sonra bir sefer bizi arayıp taziyede dahi bulunmamıştır. Ben 5 aydır bir saat uyku uyumuÅŸ deÄŸilim, acım çok büyüktür. Kendisi tutuklanmamıştır. Bizim manevi acılarımızı bir nebze tatmin etmek istiyorsanız bu kiÅŸinin tutuklanmasına karar vermenizi talep ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

DuruÅŸmada sanık S.Ç.’nin adli kontrol ÅŸartıyla tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine ve 4 Kasım’da olay yerinde keÅŸif yapılmasına karar verilerek, bir sonraki duruÅŸma 6 Aralık’a ertelendi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech