Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Film Festivali Başladı 

Seyir Derneği tarafından Ayvalık

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Salı günü akşamı Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali başladı. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ev sahibi olarak kahve ikramı yaptığı ve bini aşkın seyircinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen “Yeni Bir …” Ödülü’nün sahibi açıklandı. Belmin Söylemez, Ali Aga, Anna Maria Aslanoğlu, Asu Maro ve Nezaket Erden’den oluşan seçici kurul bu yıl “Yeni Bir Kurgucu” Ödülü verdi. Büyük Kuşatma filmiyle ödüle layık görülen Lisa Aksel Ayhan, açılış töreninde ödülünü Mey|Diageo Kültür Sanat Danışmanı Banu Zeytinoğlu’ndan aldı.

Lisa Aksel Ayhan filmin yönetmenliği ve ortak senaristliğini de üstlenen Sinan Kesova’nın kullandığı bir mahlas. Böylece Sinan Kesova ilk filmiyle Yeni Bir Kurgucu Ödülü’nün sahibi oldu. Açılış gecesi, Francis Ford Coppola’nın yönettiği Megalopolis filminin gösterimiyle sona erdi.

22 Eylül akşamı sona erecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni öncesi Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen kokteylde konuşan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman “Ayvalık âdeta bir kültür, sanat ve spor şehri olma yolunda ilerliyor. Ben de bu organizasyonu düzenleyen Seyir Derneği’ne ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyorum. Güzel, lezzetli, leziz filmleri sizlerle birlikte bizler de izleyeceğiz,” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivalimizin bir kültür sanat şöleni olarak Türkiye’deki önemli festivaller arasında yerini aldığını görüyoruz. Böylesi önemli ve uluslararası bir festivalle ülkemizin sinema kültürüne, akademik çalışmalara ve festival takvimine yaptığımız katkıdan dolayı hakikaten mutluyuz, yarınlar için her zamankinden daha fazla umutluyuz,” dedi. Festival direktörü Azize Tan açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Çok heyecanlıyız, her geçen yıl biraz daha dolu görüyoruz burayı. Çok mutlu ediyor bu durum bizi. Önümüzdeki bir hafta boyunca da Ayvalık sokaklarını sinemaseverler dolduracak, herkesi bir seanstan bir seansa koşarken, seans aralarında kafelerde oturup birbirleriyle film tartışırken göreceğimiz için büyük bir heyecan içerisindeyiz,” diyerek tüm destekçilere ve izleyicilere ayrı ayrı teşekkür etti.

Yeni Bir Kurgucu Ödülü Sinan Kesova’ya Verildi

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ilk yılından itibaren, kültür sanata verdiği sürdürülebilir desteklerle öne çıkan Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen “Yeni Bir …” Ödülü bu yıl kurgu kategorisinde verildi.

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech