Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcak deniz palamudu kaçırdı!

Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda ucuz

Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda ucuz fiyatlarla duran palamut, bu hafta uçtu. Soğuk su seven palamut, Çanakkale’nin sıcak denizinden memnun olmadığından bu sulardan uzaklaşıyor. Hal böyle olunca, palamut fiyatlarında artış yaşanıyor.

Çanakkale denizinin ısısından memnun olmayan palamutlar, soğuk denizlere doğru gidiyor.  Geçtiğimiz günlerde av yasağının kalkmasıyla balık bolluğu yaşandı. Bu bolluk içinde yerini alan palamut, 80-100 TL aralığında tezgahlarda yerini alıyordu. Şimdi ise sıcak su palamudu soğuk denizlere itiyor. Palamudun bu gidişi pahalı fiyatları beraberinde getiriyor. Balıkçılar halindeki tezgah sahipleri, palamudun fiyatlarındaki artışı “Buranın denizi palamudu tutamaz. Palamut, soğuk su sever ama burası onun için yeterince soğuk değil. Palamut çok hızlı bir balıktır, 1 hafta içinde Karadeniz’den buraya gelir. Gelişi hızlı olanın gidişi de hızlı olur. Bu yüzden fiyatlar düşmez. İlerleyen zamanlar da çok daha artar. Ki bunun yanında lüfer palamudu kovalayınca, bu avlanma da fiyatları arttırıyor” dedi.

Bu hafta tezgahtarlar balıklar için; sardalye 100, çipura 350, tekir 400, mezgit 450 TL olarak fiyat biçti. Palamut ise tezgahına göre 100-125 TL aralığında değişiyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech