Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun-Kırıkkale Tren Hattı 2025’te Hizmette

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’da konuştu. Bakan Uraloğlu, “Samsun-Kırıkkale Hızlı Tren Hattı’na 2025’te start verilecek.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun il ziyareti kapsamında “Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları Programı”nda açıklamalarda bulunarak, Kırıkkale’den Samsun’a kadar gelecek olan demiryolu ile ilgili çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Projemizi bitirerek yatırım programına almıştık. 115 kilometrelik Kırıkkale-Çorum hattının ihalesini mutlaka bu yıl içerisinde yapacağız. Sonrasında da yaklaşık 185 kilometrelik Çorum-Samsun’un ihalesini 2025 yılında yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla buradan Sarp’a kadar devam edecek olan demiryolunun ana hattı olan Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu ihalesini bu yıl yapıp önümüzdeki sene yapım çalışmalarına başlıyoruz.” dedi. Uraloğlu Türkiye’de 2 bin 251 kilometre yüksek hızlı tren ağı tesis ettiklerini anımsatarak, Türkiye’nin Avrupa’da 6’ncı, Dünyada da 8. yüksek hızlı tren işletmecisi ülke olduğunu belirtti. Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“En son Ankara-Sivas hattını açmıştık, şimdi Kırıkkale’den Samsun’a kadar gelecek olan demiryolu ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada projelerimizi bitirmiştik, yatırım programına almıştık. İlk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının ihalesini mutlaka bu sene içerisinde Çorum’a kadar olan yaklaşık 115 kilometrelik kesimin ihalesini yapmış olacağız. Sonrasında da yaklaşık 185 kilometrelik Çorum-Samsun’un ihalesi, onu da 2025 yılında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla buradan Sarp’a kadar devam ederek sahilden geçecek olan demiryolunun da ana hattı olan Kırıkkale-Samsun arasındaki demiryolu ihalesini bu sene yapıp önümüzdeki sene çalışmalarına da inşallah başlıyoruz. Samsunumuz için hayırlı uğurlu olsun.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech