Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Palamuda dair her şey!

1 Eylül 2024 tarihinde

1 Eylül 2024 tarihinde av yasağı kaldırıldı. Balıkçılar, palamut cinsi balıkların çoğunlukta olduğunu belirtti. Balıkçılar Halinde tezgahı bulunan Engin Tunç, yasakların ardından palamut bolluğu, palamudun pişirilmesinde ince ayrıntıları ve hamsi cinsi balık ile ilgili öngörülerini paylaştı.

Av yasağının kalkmasının ardından bir haftayı geride bıraktık. Balıkçıların balık bolluğu sebebiyle yüzleri gülüyor. Vatandaşın aklındaki palamut fiyatları konusundaki soru işaretleri de kalktı. Palamut tezgahlarda 75-100  TL aralığında kendine yer edindi.

Vatandaş şimdi ise; palamudun pişirilmesi konusunda neyin daha lezzetli olacağını düşünüyor. Balıkçılar Halinde tezgah sahibi olan Engin Tunç konuya ilişkin; “1 Eylül’de yasakların kalkmasıyla büyük bolluk yaşandı. Bu bollukla şimdi önemli olan pişirme konusu. Çünkü her balık cinsi kendi içinde ayrı bir tekniği bulunur. Palamut nezdinde bakarsak, o her türlü pişirilebilen bir balıktır. Şu anda Karadeniz balığını ızgara dahi yapabilirler, hatta yapıyoruz. Kızartması yapabilir, mıhlamasını yapabilir, her türlü balık yemeğini yapabilirler palamuttan. En lezzetlisi tabii ki, mısır unu tavası olur. Onu da tavayı yemenler sonra fırında pişirebilirler, ızgaraya atabilirler. Tabii güzel bir domates ve biberle. Bilirsiniz Çanakkale’mizin domatesi de çok güzeldir. Çok hafif zeytin yağıyla 200 derecelik fırına 25 dakikalık atabilirler” sözleriyle önerilerde bulundu.

Palamut fiyatlarının nasıl ilerleyeceği ile ilgili ise “Palamut fiyatları büyük ihtimalle ekim ayının sonuna kadar böyle gider. Hem balıklar irileşir hem de lezzetlenir. Fiyat politikası da 80-100-120 TL bandında gezer, tane fiyatı olarak. Şu anda 600 gramlık balıklar 100 TL, 500 gramlık balıklar 80 TL, 2 tanesi 150 TL  bandında olur” dedi.

Palamudun bolluğu hamsiyi nasıl etkileyeceği ile ilgili ise; “Hamsi için ise biraz erken, havaların soğumasını bekliyoruz. Zaten şu anda hamsi çok yağlı değil. Biliyorsunuz ki öyle bir izlenim var yani, hamsi havalar soğudukça daha lezzetli olur. Dolayısıyla hamsi için ekim sonunu işaret ediyoruz. Ve hamsi, palamut bol olduğu zaman o senelerde biraz daha az çıkıyor. Şu anda hamsi için erken, ekimin sonunda inşallah havalar soğudukça hamsi de tezgahlarımızda bol miktarda görülecek. Hamsi fiyatları için öngörülerimiz ise; örneğin geçen hafta hamsi geldi, 150-200 bandındaydı. Sebebi ise bu zamanlarda az çıkması. Ama sardalya var şu anda, hala yağlı ızgara oluyor, 100 TL kilosu. Vatandaşlarımıza hamsi yerine şu anda sardalya tüketmelerini öneriyoruz. Hamsi için biraz daha erken diyoruz” dedi.

Balıklar; sardalya 100-120, çipura 300-350, palamut 75-100, mezgit 350-400, iri tekir 700-600 TL arası; somon 500, karides 350, levrek 350 TL fiyatlarıyla tezgahlarda yerini buldu. Bazı tezgah sahipleri ise iki palamuda 150 TL fiyat biçti.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech