Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır’dan övgü dolu sözler

Havacılık, Uzay ve Teknoloji

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finali Antalya’da gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST alanını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “ANFAŞ’ta gerçekleştirdiğimiz 25 yarışma finali heyecanın zirveye çıktığı anlar ve inanıyorum ki; buralardan çıkan geleceğin Aziz Sancarları, Selçuk Bayraktarları, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak” dedi.

TEKNOFEST kapsamında 25 alanda düzenlenen teknoloji yarışmalarının finali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde devam ediyor. 8 Eylül’de sona erecek festival alanını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin hazırladığı projeleri inceleyerek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kacır, milli teknoloji hamlesinin Türk gençliği ile buluşma noktası olan TEKNOFEST’i bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

“TEKNOFEST kuşağı milli teknoloji hamlesinin öncüsü olmaya devam ediyor ve edecek”

Bakan Mehmet Fatih Kacır, şöyle devam etti: “49 yarışmanın yirmi beşinin finalisti olan 5 bine yakın genç ile birlikteyiz. 2018’de TEKNOFEST yolculuğuna başlamıştık, 14 yarışmada 4 bine yakın takımda 1 milyon gencimiz yarışmıştı. Bu yıl ise 49 farklı yarışmada 770 binden fazla takımda 1 milyon 600 binden fazla gencimiz; hayallerini araştırmaya, geliştirmeye ve projeye dönüştürerek TEKNOFEST’e katıldı. TEKNOFEST bu yönüyle her yıl kendi rekorunu tazeleyen ve yeni dünya rekorlarına imza atan bir etkinlik. TEKNOFEST kuşağı Türk gençliği milli teknoloji hamlesinin öncüsü olmaya devam ediyor ve edecek.”

“Gençler, Türkiye ekonomisine değer kazandırıyor”

TEKNOFEST’in bu yıl çok sayıda yeni etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bakan Kacır, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “İlk kez quantum teknolojileri, nükleer enerjileri teknolojileri, yapay zeka büyük dil modeli, blok zincir finans teknolojileri, hava savunma sistemleri yarışmaları düzenliyoruz. Geçtiğimiz ay; Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında önemli bir karar almış, Türkiye’nin çelik kubbe projesinin yerli ve milli olarak geliştirilmesine yönelik adımlarımızı hızlandırmıştık. Bütün bu projelerden yetişen gençlerimiz savunma sanayiinde, sağlık teknolojilerinde, eğitim, tarım, finans, enerji teknolojilerinde geliştirdikleri projeler ile Türkiye ekonomisine değer katmayı sürdürüyor olacaklar. ANFAŞ’ta gerçekleştirdiğimiz 25 yarışma finali heyecanın zirveye çıktığı anlar ve inanıyorum ki; buralardan çıkan geleceğin Aziz Sancarları, Selçuk Bayraktarları, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Burada, Türk gençliğinin hayallerini ufkun ötesine taşıyan Alper Gezeravcı gibi tarihi adımları milletimizle buluşturacak nice gencimiz var.”

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech