Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmen eğitimleri devam ediyor

Çanakkale’de, Türkiye Yüzyılı Maarif

Çanakkale’de, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretmen Eğitimleri kapsamında öğretmenlere eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem- Değer-Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren uygulanmaya başlayacak. Bu çerçevede Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin anlatılması amacıyla Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitici formatörler tarafından okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5.sınıf,  ortaöğretim hazırlık sınıfları ve 9. sınıflarda derslere girecek öğretmenlere yönelik mahalli hizmet içi eğitim seminerleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinde eğitici eğitmeni olarak yetiştirilen öğretmenler tarafından 3-5 Eylül tarihleri arasında çeşitli branşlardan öğretmenlere, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programının eğitimleri verilmeye devam ediyor.

Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nde Türkçe öğretmenlerine ve Turgut Reis Ortaokulu’nda Fen Bilgisi öğretmenlerine yönelik düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli mahalli hizmet içi eğitim seminerleri, İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta tarafından ziyaret edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından çeşitli okullarda, diğer dersler bazında gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım seminerlerinin yapıldığı kurumlar ziyaret edildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech