Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Papaz Plajı mühürlendi

Çanakkale’nin gözde plajlarından biri

Çanakkale’nin gözde plajlarından biri olan Papaz Plajı’nın girişine “Yeniköy Plaj alanına girmek ve denizde yüzmek yasaktır” pankartı konuldu.

Papaz Plajı olarak bilinen Troya Tarihi Milli Parkı sınırları içinde kalan Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Yeniköy Sahili mühürlendi. Edinilen bilgiye göre İl Özel İdaresi tarafından Papaz Plajı’nın işletmesi ile ilgili 2021’de ihale yapıldı ve kiralandı. İddia edildiğine göre kira sözleşmesine uyulmadığı ve güvenlik sebepleri ile bölgede tahliye işlemlerinin başlatıldı.

“Öncelik para olmamalıydı”

Yaz denilince Çanakkalelilerin aklına gelen rotalardan biri de Papaz Plajı. Yaz sezonunun kapanmasına kısa süre kalmasının yanı sıra plaj hizmete kapatıldı. Yeniköy Muhtarı Seyit Kaytan ise Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak; “Ben çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum çünkü yöre halkı hiç düşünülmeden yapılan çalışma ve uygulamalar oldu. Milli Parklar Müdürlüğü daha iyi olsun diye ihale etti ama alanlar, yöreyi göz ardı ettiler. Hem başarısız oldular hem de yöre halkını mağdur ettiler. Bizim gelenek, göreneklerimize göre olan alışkanlıklarımıza göre orada bir piknik alanı olmadı, yöre halkının hak ettiği bir şekilde çalışmalar yapılmadı. Orada öncelik para olmamalıydı. Önceliğin yöre halkının memnuniyeti olmalıydı” şeklinde konuştu.

“Yerel halk bu durumdan oldukça şikayetçi”

Geçen sene düzenlenen festivale dair konuşan Kaytan; “Geçen sene Papaz Plajı’nda festival düzenlendi. Yerel halk bu durumdan oldukça şikayetçi oldu. Orada bir yazlık site var, özellikle orası festival zamanı kuşatıldı. Günler boyunca orada yaşayan insanlar dışarı çıkmayı bırakın, nefes bile alamadılar. Bizleri hiç umursamadan, bize hiç haber vermeden, festivali yaptılar, tam olarak bir Ak Parti zihniyeti ile yaptılar” sözlerini kullandı.

“Çevre insanlar, Türk usulü tatilini yapamadı”

“Yerel yönetimler, özellikle köy muhtarlıkları bu işte ön sıralarda olmalı” diyen Kaytan; “Bizim yaşam alanımız ama hiçbir zaman bize fikrimiz sorulmadı. Festivali onlar yaptı, rezilliği biz çektik. Bir görseniz tuvaletlerin halini. Papaz Plajı,  60 bin kişinin gelip, dört gün festival yapabileceği bir yer değil. Bu görüntüleri be Türkiye’ye yakıştıramıyorum. Ben bunları Türkiye’ye yakıştırmıyorum çünkü biz Atatürk’ün yetiştirdiği bir nesiliz. Bu tarz firmalar, parası olanlar almasın buraları istiyorum. Çevre insanları buralara küstürdüler. Çevre insanlar, Türk usulü tatilini yapamadı” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech