Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale domatesi sofralara lezzet katıyor

Çanakkale’nin bereketli topraklarında yetişen

Çanakkale’nin bereketli topraklarında yetişen ve kendine özgü aromasıyla beğenilen Çanakkale domateslerinin hasadına başlandı

Kaz Dağları’nın serin rüzgarları ve verimli topraklarında yetişen bu domatesler, sofralarımıza lezzet katmaya devam ediyor.

Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Can, Çanakkale domateslerinin coğrafi koşullarının yanı sıra geleneksel tarım yöntemleri ve doğal gübrelerle yetiştirilmesinin bu domateslere özel bir lezzet kattığını belirtti. Çanakkale domatesi, toprağından, Boğaz’dan, Kaz Dağları’ndan gelen rüzgardan ve güneşten aldığı tat ve rengin yanı sıra sağlık açısından da avantaj sağlıyor.

Bu yıl da Çanakkale domatesleri, salatalar ve sandviçlerde kullanılarak hem damak tadımıza hitap ediyor hem de sağlığımıza katkı sağlıyor. Hem ülkemizde hem de dünya çapında tanınan bu ürün, bölge ekonomisine katkı sağlıyor ve tarımsal zenginliklerimizi tanıtıyor.

Çanakkale domatesi, bir kültürel miras olarak korunarak gelecek nesillere aktarılmakta ve tarımda bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamakta. Haziran sonunda çıkmayan domatesler, Çanakkale domatesi olarak kabul edilmez. Bu özel ürün, büyük şehirlerdeki tezgâhlarda yerini alacak.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech