Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bıçak kemiğe dayandı”

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM komisyonunda kabul edildi. Alınan kararın ardından Çanakkaleli hayvan severler, oturma eylemi başlattı.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edildi. Alınan kararın ardından Çanakkaleliler, Halk Bahçesi’nde oturma eylemi gerçekleştirdi. Katılımın az olduğu gözlemlenen eylemde hayvan severler, yeteri kadar tepki gösterilmediğini dile getirdiler.

Kıraç; “Çanakkale’ye yakışmadı”

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi kapsamında Çanakkale’de oturma eylemi yapıldı. Katılımın oldukça az olduğunu dile getiren Roksan Kıraç; “Söylenecek çok bir şey kalmadı, artık hayret içerisinde bakıyoruz olan bitene. Bu sürecin karşısında durmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Meclise gittikten sonra ne yapacağımızı düşünmemiz gerekiyor. Bundan sonraki süreçte ne yapmamız gerekiyor noktası hukuki yolları öğrenmeye çalışıyoruz. Yeteri kadar tepki gösterildiğini düşünmüyorum. Ülke tepki göstermeyen bir hal aldı, hiçbir şeye tepki gösterilmiyor ama Çanakkale’den bunu beklemiyordum. Tepki gösterme noktasında daha ne kadar etkili olunabilir diye anlatılıyor, hepsini yapıyoruz. Bu eyleme sağlanan katılım, Çanakkale’ye yakışmadı. Bir kordona inelim, insanlarla doludur ama burada değiller” ifadelerini kullandı.

Aydemir; “Bu yasaya saygı duymuyorum”

Tepki gösterme yönetiminin değiştirilmesi gerektiğini belirten Bülent Aydemir; “Bireysel anlamda bu yasaya uymuyorum, saygı da duymuyorum, uymayacağımı da beyan ediyorum. Bireysel olarak şu aşamada yapabileceğim bunlar. Çevremdeki insanları bilgilendirmeye çalışıyorum, anlamamaya çalışan insanları görünce de çok üzülüyorum ama mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim, elimden geleni yapacağım. Tepkimizi gösterme yöntemimizi değiştirmeliyiz. Bunun bir örneğini Gezi Parkı’nda yaşadı Türkiye Cumhuriyeti. Gezi Parkı’nda gösterile tepkinin sonucunda o iki ağacı kesemiyorlar. Ciddi anlamda bir tepki gösterilse, bu karardan aynı gün vazgeçileceğini çok iyi biliyoruz. Bu tepkiyi bir şekilde göstermemiz gerekiyor, insanların artık ayağa kalkması gerekiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı, bu bir cinayet de değil, soykırım yasası. Ben bu soykırım yasasını kabul etmiyorum, uymayacağım, saygı duymuyorum, eski alışkanlıklarıma devam edeceğim. Elimden geldiğince de bu hayvanları koruyacağım” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech