Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Artık dört mevsim satılıyor

Geçtiğimiz yıllarda oruç açmak

Geçtiğimiz yıllarda oruç açmak için sadece Ramazan aylarında satılan hurma artık dört mevsim satılıyor. Bunun nedenleri arasında, artık hurmanın bol oluşu ve sağlıklı beslenme açısından önemli oluşu geliyor.

Ramazan ayında orucu hurma ile açmanın daha sevap olduğu düşüncesi bu ayda hurma satışlarını artırıyordu. Daha çok sadece Ramazan ayında satılan hurmanın sağlığa faydaları ise saymakla bitmez. Sağlıklı beslenme açısında önemi daha çok kavranan hurma artık yılın dört mevsimi, kuruyemişçilerde ve pazarlarda satılıyor. Birçok diyetisyen hastalarına tatlı olarak hurma tüketmesini önerir duruma geldi.

Bazı gençlerde gereksiz tatlı tüketmektense hurmaya yönelim gösteriyor. Hurma satışı yapan esnaflar hurma satışlarının artık yılın dört mevsimi olduğunu belirtiyor. Hurma fiyatları ise kalitesine göre 150 ile 500 lira arasından değişiyor.

Artık dört mevsim satılan hurmanın sağlığa faydaları ise şöyle sıralanıyor;

Hurma, lif, vitamin (özellikle B vitaminleri ve C vitamini) ve mineral (potasyum, magnezyum, bakır, demir) açısından zengindir. İçerdiği antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, kabızlık sorununu önlemeye yardımcı olur. İçeriğindeki doğal şeker (fruktoz ve glikoz) sayesinde hızlı enerji kaynağıdır. Özellikle sporcular için faydalıdır. Potasyum içeriği, kalp sağlığını destekler, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller, kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltır. Hurma, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin hızlıca yükselmesini engeller ve daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Hurma, hamilelik döneminde doğum süresini kolaylaştırmak için ve doğum sonrası enerji ihtiyacını karşılamak için tüketilebilir. Hurma, kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp hastalıkları riskini azaltır.

İçerdiği besin maddeleri, ruh hali üzerinde olumlu etkiler yaratabilir ve stresle başa çıkmaya yardımcı olur. Hurma yüksek kaloriye sahip olduğu için aşırı hurma tüketiminden uzak durulmalıdır.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech