Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitler Abidesi’ne pedal çevirecekler

Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından

Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından her Pazar gerçekleştirilen turlar, hız kesmeden sürüyor.

Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından bu Pazar bir rota belirlendi. Gerçekleştirilen turlar kapsamında Şehitler Abidesi Gece Turu düzenlenecek.

7 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam ediyoruz.  Her geçen yıl daha da büyüyen bu ailenin bir parçası olmak istersen eğer her Pazar gerçekleştirdiğimiz günübirlik turlarımıza davetlisin.

Sürücülere yönelik özel bilgilendirmelerde bulunularak; “Gece turu Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece gerçekleştirilecektir. Tur güzergâhı üzerinde Kilitbahir – Şehitler Abidesi – Seddülbahir ve Batık Gemi’de mola verilecektir. Batık Gemi’ye varıldığında dinlenmek ve uyku ihtiyacını karşılamak adına mola verilecektir. Batık Gemi’de verilen molada dinlenmek isteyen gönüllülerimizin buna uygun olarak hamak, tulum, sandalye vs. gibi eşyalarını yanında bulundurması önemlidir. Batık Gemi’de denize girileceğinden, katılımcıların buna uygun olarak hareket etmesi önerilir. Gece hava serin olabileceğinden uygun kıyafet seçimi yapmanız gerekmektedir. 18 Yaş altındaki gönüllülerimizin “ÇABİP Veli İzin Formu” ya da velileriyle bu tura katılım göstermeleri uygun değildir.  Tur hakkında turun sorumlusuyla iletişime geçebilirsiniz” diye belirtildi.

Tura dair genel bilgilendirme yapılarak; “Turlarımızda kask zorunludur. Akşam ve gece turlarımızda ön ve arka aydınlatma zorunludur. Reflektörlü yelek zorunludur!  Turlar kesinlikle performansa dayalı değildir. Herkesin katılabileceği bir düzeyde sürüşlerimiz gerçekleşir öncü ve artçılar ile sürüş düzeni sağlanmaktadır. (Öncü geçilemez, artçı arkasında kalınmaz, kalındığı takdirde tüm grup durmak zorundadır) Yokuş çıktıktan sonra grubun toparlanması adına kısa süreli beklemeler gerçekleşmektedir. Tur dönüş saati grubun sürüşüne, rotaya ve km’ye göre değişmektedir. Yol durumuna göre grup tekli ya da çiftli gitmek durumunda olduğunda öncünün veya artçının uyarılarını dikkate almak gerekmektedir. Mümkün oldukça uyarıları yakınınızdaki kişilere de tekrar etmeniz güvenli bir sürüş açısından önemlidir. Yağmurluk (Hava Durumuna Bağlı) Yedek iç lastik, yama, pompa ve alyan takımı yanınızda bulundurmanız önemlidir” denildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech