Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale de dahil oldu

Çanakkale Teknopark Avrupa Dijital

Çanakkale Teknopark Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına dahil oldu

Çanakkale Teknopark, Avrupa Komisyonu’nun değerlendirmesi sonucunda seçilen “EDIH WEST MARMARA” projesiyle, Avrupa çapındaki 151 merkezden oluşan ADİM ağına Türkiye’den dahil olan 5 konsorsiyumdan biri olma başarısını gösterdi.

Amaçları ele alındı

Çanakkale Teknopark’ın yer aldığı EDIH West Marmara projesi kamu kuruluşları, işletmeler ve girişimcilerin dijital teknolojileri benimsemelerini destekleyerek, dijital dönüşüm, inovasyon, iş birliği ve büyüme için katalizör görevi üstlenecek bir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Çanakkale Teknopark, bu projede lider rol üstlenerek bölgesel kalkınmaya ve dijital dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyor. Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğündeki konsorsiyumda Çanakkale Teknopark ile birlikte; Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 1773 İTÜ TTO, Çorlu TSO, Çerkezköy OSB, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Trakya Verimlilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRAVİM) ve Balıkesir Teknokent yer alıyor. EDIH West Marmara; yatırım öncesi test, eğitim ve beceri geliştirme, yatırım bulma desteği, ağ oluşturma ve inovasyon ekosistemlerine erişim gibi hizmetler sunacak.

Türkiye’nin Batı Marmara Bölgesi’ndeki kamu kurumlarına, imalat sanayi ve tarım işletmelerine hizmet verecek olan EDIH, dijital ve yeşil dönüşüm, akıllı uzmanlaşma ve döngüsel ekonomi uygulamalarına odaklanıyor. Çanakkale Teknopark olarak, ulusal stratejilere ve Avrupa’nın Yeşil Mutabakat, Tek Pazar gibi stratejilerine katkıda bulunmayı hedeflenen projenin süresi 48 ay.

Bir çok hedef konuldu

Proje kapsamında; 1000 KOBİ’nin düzenlenecek eğitimlerden faydalanması ,250 KOBİ’de dijital ve yeşil olgunluk değerlendirme çalışmalarının yapılması ve bu değerlendirmelere göre danışmanlık programlarının yürütülmesi, Döngüsel ekonomi, yeşil dönüşüm ve dijital teknolojiler üzerine 30’dan fazla atölye çalışmasının yapılması, 30 uzmanın yetiştirilmesi planlanıyor.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech