Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Tez son yolculuğuna uğurlandı

Çanakkale’nin tecrübeli avukatlarından Erhan

Çanakkale’nin tecrübeli avukatlarından Erhan Tez, yaşamını yitirdi. Aynı zamanında Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi, İl Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Tez için tören düzenlendi.

Bir dönem, Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi, İl Başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde de bulunan Erhan Tez hayata gözlerini yumdu. Tez, kentin siyasi yaşamında zaman zaman etkili olmuştu. Erhan Tez, mesleği ile de farklı alanlarda tanınan bir isimdi. İsmail Özay’ın, Özal’a ayağa kalkmadığı gerekçesi ile görevden alındığı süreçte, ön plana çıkmış, daha sonra da İl Başkanı olarak parti içerisinde görev almıştı. Tez için bugün Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı önünde tören düzenledi.

Özay; “Dik duruşuyla tanırdık”

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende konuşan, Eski Çanakkale Belediye Başkanı İsmail Özay, “İl başkanımızı kaybettik. 7 yıl il başkanlığı yaptı. Benim anımsadığım kadarıyla 1960 sonrası en uzun il başkanlığı yapan abimizdi. Dik duruşuyla tanırdık. İyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Gösterdiğiniz ilgiye de ailem adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Erkek, “Güzel şeyler paylaştık”

Özay’ın konuşmasının ardından konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek;, “Bugün çok değerli bir büyüğümüzü sonsuzluğa uğurluyoruz hep birlikte. Benim hem meslekten hem siyasi yaşamımdan büyüğüm. Seçildikten sonra, göreve başladıktan sonra ziyarete de geldi. Güzel şeyler paylaştık. Çok anılarımız var, yaşadığımız çok özel şeyler var. Mekânı cennet olsun. Tüm aileye sabır diliyorum, sevenleri de hepinize” ifadelerini kullandı.

Güneşhan; “Uzun yıllar siyaset yaptık”

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise Erhan Tez gibi insanların kolay yetişmediğini söyleyerek, “Çok değerli bir büyüğümüzü, İl başkanımızı kaybetmenin vermiş olduğu derin bir üzüntüsünü yaşıyorum. Gerçekten beraber de uzun yıllar siyaset yaptık. O bizim büyüğümüzdü, baba dostumuzdu. Çok iyi bir insandı. Çok iyi bir partilimizdi. Hem Tez ailesini hem de Öz ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bu tür insanlar kolay yetişmiyor. Çok zor geliyorlar ama üzüntümüz büyük, acımız büyük. Tekrar Allah rahmet eylesin. Herkesin başı sağ olsun” dedi.

Gürbüz; “Çok özel bir mesaj bana yazdı”

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, il başkanlığı sonrasında Tez’in kendisine attığı mesajı okudu.  Gürbüz, “Çok özel bir mesaj bana yazdı. 15 Ekim 2023 tarihinde il başkanı seçildim. O akşam bana gönderdi. Çok duygusal. O gün ağlamadım. Umarım bugün de ağlamam ama bu mesaj burada okunmayacaksa okunacağı başka yer yok. ‘Çanakkale’miz değişimi ve devrimi sever. Çağdaş ve tarihi bir kenttir. Dedenden ve anneannenden gelen bir CHP’lisin. Atatürk’ün tariflediği genç sensin. Korkmadan, yılmadan, cesurca tüm yobazlığa, tarikatlara, şeyhlere, şıhlara karşı duruş gösterebilirsin. Atatürk’ünün Çanakkale’deki koltuğu sana emanet. İl başkanlığın hayırlı olsun, yolun açık olsun.’”

Avukat Erhan Tez’in cenazesi, ikindi namazının ardından Necip Paşa Camii’nden kaldırılarak şehir mezarlığında toprağa verildi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech