Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcaklar uyutmaz oldu

Çanakkale, 39.8 dereceyle tüm

Çanakkale, 39.8 dereceyle tüm zamanların sıcaklık rekorunu gördü. Çanakkaleliler, ne evde ne de dışarıda duramaz hale geldi. Öte yandan Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, sıcaklıkların bir süre böyle devam edeceği belirtildi.

Haziran ayının oldukça sıcak geçmesinin ardından Ağustos ayı sıcaklık noktasında sınırları zorlamaya devam ediyor. Çanakkale tüm zamanların sıcaklık rekorunu kırarak, 39.8 dereceyi gördü.  Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Çanakkale Günde Gazetesi’ne açıklamalarda bulunularak; “Gece sıcaklığının düşmesi ile nem artıyor, geceleri konfor değerlerinin dışına çıkıyor, vatandaşımız geceleri uyumakta sıkıntı çekebilir” dedi.

Küresel ısınmanın en büyük belirtilerinden biri olan mevsim normalleri dışında artan sıcak havalar, Çanakkalelileri de bezdirdi. Konuya ilişkin Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü tarafından açıklamalarda bulunularak; “Yapılan son değerlendirmeler göre; bölgemiz ve ilimiz mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etki altında. Önümüzde 4-5 gün  daha bu sıcaklıkların, mevsim normallerinin 4 ile 7 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Özellikle deniz kıyısında olan ilimizde, yüksek nem ile hissedilen sıcaklıkların daha da fazla olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki beş gün, en yüksek sıcaklıkların 38-39, gece sıcaklıklarının da 25-26 derecelerde seyretmesini bekliyoruz.  En yüksek sıcaklık 39.8 civarında, nem ise 26 civarında, bu durum da sıcaklığı 38-39 derece hissetmemizi sağlıyor. Eğer nem 40-50 derece olsa, bu sefer hissedilen sıcaklık, 40 dereceleri geçer ama gündüz nem düşük seviyelerde. Gece sıcaklığının düşmesi ile nem artıyor, geceleri konfor değerlerinin dışına çıkıyor, vatandaşımız geceleri uyumakta sıkıntı çekebilir” diye belirtildi.

Dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek; “Bu sıcak havalar nedeni ile kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız, çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında daha dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle arz ediyoruz” denildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech