Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

18 kahve aroması ile Çanakkale’de tek

Heredot Kahve Dükkanı, içinde

Heredot Kahve Dükkanı, içinde 18 çeşit kahve aroması ile Çanakkale’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Heredot’un, o meşhur Bozcaada için söylediği “Tanrı, insanlar uzun ömürlü olsun diye Bozcaada’yı yaratmış” sözünden yola çıkarak, Heredot Kahve Dükkanı’nı açan Pelin Üstünol; “Tanrı, insanlar mutlu olsun diye kahveyi yaratmış” diyor. 

“Çanakkale’de olmayan bir şey olsun istedim”

Uzun yıllardır ticaret ile iç içe olan Pelin Üstünol, 8 yıllık Bozcaada hayatının ardından Çanakkale’de açtığı Heredot Kahve Dükkanı ile kahve severlerle buluşmaya devam ediyor. Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Üstünol; “Memleketim Lüleburgaz. 17-18 yaşından beri esnaflık hayatıma devam etmekteyim. 8 senelik bir Bozcaada hayatım oldu, orada otel işlettim, adadan ayrılış aşamasına geldiğim zaman, ne yapabilirim diye düşündüm. Kızımla beraber Çanakkale’ye yerleştik, Çanakkale’de olmayan bir şey olsun istedim, Lüleburgaz’da kahve firmamız var, Çanakkale’de farklı aromalarda kahveler yok, Çanakkalelilerin de ağzını tatlandıralım dedik ve 2021 yılının Temmuz ayında aromalı kahve dükkanını açtık” ifadelerini kullandı.

“Güzel bir öğrenci potansiyelim var”

Müşterilerden nasıl geri dönüşler aldığına değinen Üstünol; “Aslında biz Türkiye’de üç firmayız, acaba bize benzer bir işletme açarlar mı diye düşündüm ama halen bir firma tarafından açılmadı. Çok güzel geri dönüşler alıyorum çünkü içilen kahveler; Osmanlı, menengiç gibi kahveler olmuş ama insanlar, elmalı, kavunlu, petibörlü kahveleri duyunca farklı geliyor. Güzel bir öğrenci potansiyelim var, öğrencilerden yana daha çok ilgi var. Öğrenci olmayanlar da evlerine alıyorlar çünkü masa sayım sınırlı, bundan dolayı çok fazla misafir ağırlayamıyorum” şeklinde konuştu.

En çok hangi kahvelere ilgi var?

“En çok ilgi gören kahvelerim için üç isim verebilirim” diyen Üstünol; “Mesela dağ çiçekli çünkü daha önceki denemelerinde, kahveyi yaptıktan sonra pütürcük ve sulu bir kıvam alıyorlarmış, ondan dolayı damak zevklerine uymamış, hatta bazı gelen müşterilerime ‘dağ çiçekli çok güzel’ dediğim zaman, ‘ yok, daha önce denedik’ diyorlar, ‘bir kere de burada deneyin’ diyorum, içtikleri zaman çok güzel tepkiler veriyorlar. Onun haricinde petibör ve elma var” sözlerini kullandı.

“Kahvelerimin İspanya’ya kadar gitmişliği var”

Türkiye’nin dışından bile talep gördüklerini belirten Üstünol; “En güzel reklam bana göre bir kişinin memnun kalıp, bir başkasına söylemesi. Geçmiş hayatımda Bozcaada’da yaşadığım için oradaki esnaf arkadaşlar, özellikle dört çeşit kahveyi mutlaka Bozcaada’da bulunduruyorlar. Hatta Bozcaada Madamın Kahvesi’nin karışımını da aynı şekilde ben yapıyorum. Mahalle, çevre ve ulaşılabilirlik bakımından çok güzel bir konumdayım. Talep gelirse, farklı şehirlere bu aromaların taşınmasını çok isterim çünkü kargo ile de gönderim sağlıyorum birçok yere. Singapur’dan, Yunanistan’a ya da İspanya’ya kadar gitmişliği var kahvelerimin” diye konuştu.

İnsanların güler yüze çok dikkat ettiğini vurgulayan Üstünol; “Bence en çok talep gören şey 1; damak zevki, 2; güler yüzlü esnafla karşı karşıya gelmiş olmaları diye düşünüyorum. bunu ukalalık olarak söylemiyorum, Çanakkale’de birçok esnafımız maalesef ki asık suratlı. Gelen öğrencilere, artık öğrenci değil de kendi kardeşim diyorum, onların da abla oldum. Kolay kolay bu sektörü bırakmayı düşünmüyorum çünkü çok güzel ilişkiler kurabiliyorsunuz.

“Öğrenciler yeniliğe açık”

Çanakkale yeniliklere açık mı? Sorusuna cevap veren Üstünol; “Çanakkale, öğrenci olarak yeniliğe açık ama orta kesim çok yeniliğe açık değil. Bu kentte kahve kültürüne açık, her gün kahve dükkanları açılıyor. İnsanların çok fazla farklı aktiviteleri olmadığı için genelde kafeteryalarda takılıyorlar. Fahiş fiyatların uygulanması bana çok etik gelmiyor. Çevreye baktıktan sonra en hesaplı kahve bende ama insanlar popülaritesi yüksek alanlara gitmeyi tercih ediyor” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech