Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nejla Abla kadınlara öncü oldu

Eğer yolunuz Çanakkale’ye düşerse,

Eğer yolunuz Çanakkale’ye düşerse, mutlaka Nejla Ablanın Sofrası’na uğramayı ihmal etmeyin. Bu sofranın en belirgin özelliği ise Büyük Anafartalar Köyü’nde bir ilke imza atması.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Büyük Anafartalar Köyü’nde el emeği, göz nuru yemeklerini vatandaşlarla buluşturan Nejla Beyazlı, Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Büyük Anafartalat Köyü’nde, ilk defa bakkal dışında farklı bir işletme açan Neja Beyaztlı; “Kendi yemeyeceğimiz bir şeyi bir başkasına yedirmeyiz kesinlikle” dedi.

“Normalde İzmir’de yaşıyordum ben”

Yıllarca İzmir’de yaşadıktan sonra memleketi Çanakkale’ye geri dönen Nejla Beyazlı, katkı maddesi içermeyen, doğal ürünler ile yaptığı yemeklerini vatandaşların hizmetine sunuyor. Her şeyin doğal olmasına oldukça dikkat ettiklerini dile getiren Beyazlı; “Normalde İzmir’de yaşıyordum ben.  Buraya geldikten sonra 14 sene boyunca başka bir yeri işletiyordum. Bu sene ihale gerçekleştirildi ve burayı açtım. Köyde sadece bakkallar vardı, 2008 yılında ilk kadın işletme sahibi olarak çalışmalar yürütmeye başladı” şeklinde konuştu.

“Hiç kimsenin karışmasına izin vermem”

Özellikle köftelerine yoğun ilgi olduğunu belirten Beyazlı; “Burada çorba olarak; işkembe, paça, çorba yapıyorum. Köfte, mantı, et sote yapıyoruz. Menemenimiz çok meşhurdur, yiyen bir daha yemeye gelir. Köyden domates çıkar bizde de menemen başlar, ne zaman köyde domates biter bizde de menemen biter, yapmayı bırakırız. Köftelerimizi çok severler, en belirgin özelliği ise anne köftesi olmasıdır. Mantıyı da kendim yapıyorum ve hiç kimsenin karışmasına izin vermem. Kendi yemeyeceğimiz bir şeyi bir başkasına yedirmeyiz kesinlikle” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech