Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Proje devam ediyor

“Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin

“Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi”nin pilot illerinden biri olan Çanakkale’de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ana faydalanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), eş faydalanıcısı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü (STİGM) olan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamındaki pilot illerden biri olan Çanakkale’de projenin çalışmaları devam ediyor.

Entegre edilmesi hedefleniyor

Proje kapsamında kentte farklı kurumlardan 12 asil ve 12 yedek üyeden oluşan Sivil Katılım Görev Gücü oluşturulurken, bu ekip Afet Hazırlığı ve Afet Sonrası Yapılanma, Katılımda Kurumsallaşma ile Çevre ve İklim Değişikliği tematik alanlarında çalışmalar yürütüyor. Sivil Katılım Görev Gücü tarafından yürütülen çalışmalar sonrasında ortaya konacak eylem planlarının, Çanakkale Belediyesi Stratejik Plan hazırlama aşamasına entegre edilmesi hedefleniyor.

Heyetten Başkan Erkek’e ziyaret

Projenin 4-5 Temmuz tarihlerini kapsayan çalışma programı doğrultusunda ise, Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi faydalanıcı İçişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Sivil Katılım Görev Gücü üyeleri, Belediye Başkanı Muharrem Erkek’i makamında ziyaret etti. Heyet, Sivil Katılım Görev Gücü ile Sivil Katılım Strateji ve Eylem Planlarına ilişkin Başkan Erkek’e bilgiler verdi.

Proje Hakkında

Türkiye’de demokratik yerel yönetişim için sevil katılımın ve gönüllülüğün güçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında; sivil toplum kuruluşlarının karar alma mekanizmalarına katılımın artırılması, güven ve karşılıklı anlayışa dayalı Sivil Toplum-Kamu iş birliğinin güçlendirilmesi ve gönüllülük için elverişli ve sürdürülebilir bir ortam yaratılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. Proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanmakta olup Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, IPA-II Sivil Toplum Sektörünün lider kurumu olarak, projenin etkin bir biçimde uygulanması ve izlenmesine yönelik çalışmaları yürütmektedir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech