Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Milli Futbol Takımı yarı final için Hollanda karşısında

A Milli Futbol Takımı,

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Åžampiyonası çeyrek finalinde yarın Berlin’de Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Almanya’nın ev sahipliÄŸinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Åžampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı yarın TSÄ° 22.00’de Hollanda ile karşılaÅŸacak. Türkiye – Hollanda eÅŸleÅŸmesinin galibi, yarı finalde Ä°ngiltere – Ä°sviçre eÅŸleÅŸmesinin tur atlayanı ile 10 Temmuz’da Dortmund’da oynayacak.

Milliler 3. kez çeyrek finalde

Milliler, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 maÄŸlubiyetle 6 puanla ikinci olarak bir üst tura çıktı. Son 16 turunda Avusturya ile karşılaÅŸan ay-yıldızlılar, rakibini 2-1 maÄŸlup etti ve tarihinde 3. kez çeyrek finale yükselme baÅŸarısı gösterdi.

Hollanda’nın çeyrek final yolu

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiÄŸi D Grubu’nda 1’er galibiyet, maÄŸlubiyet ve beraberlik sonucunda topladığı 4 puanla 3. olarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Romanya ile oynayan Hollanda, mücadeleyi 3-0’lık skorla kazandı.

15.randevu

Türkiye ile Hollanda, bugüne kadar 10’u resmi, 4’ü de özel olmak üzere 14 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 4 kez kazanırken, Hollanda da 6 defa sahadan galip ayrıldı. 4 mücadele de berabere sona erdi. Bu maçlarda ay-yıldızlılar 14 gol atarken, kalesinde de 21 gol gördü. Ä°ki ülke arasında son olarak 7 Eylül 2021 tarihinde Amsterdam Arena’da oynanan karşılaÅŸmayı A Milliler 6-1’lik skorla kaybetti.

Vincenzo Montella 13. maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 7’si resmi, 5’i özel olmak üzere 12 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 4 maÄŸlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek cezalı

A Milli Futbol Takımı’nda, Hollanda karşılaÅŸması öncesinde 2 futbolcunun sarı kart cezası bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ile Ä°smail Yüksek, Hollanda karşısında oynayamayacak. Avusturya karşılaÅŸmasında attığı golden sonra ‘Bozkurt’ iÅŸareti yaptığı için UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Merih Demiral’ın durumu ise daha sonra belli olacak.

Clement Turpin düdük çalacak

Türkiye – Hollanda müsabakasını Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. KarşılaÅŸmanın 4. hakemi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer olacak. Maçta Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech