Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye ve İngiltere (2)

Can Sıkıntısı/Coşku (Eleme Turu)

Can Sıkıntısı/Coşku (Eleme Turu)

 

95 dakika süresince kaleyi bulan tek bir şut

İngiltere – Slovakya

İlk on altı arasındaki eleme turu maçlarında “gerçek” İngiltere’nin ortaya çıkacağı umut ediliyordu. Onun yerine ne olsa beğenirsiniz? İngiliz takımı herkesi daha beter sıkıntıdan patlattığı yetmezmiş gibi gayet beceriksiz bir oyun sergiledi. Teknik direktör Southgate o kadar çok oyuncuyu geriye yığmıştı ki o taraf genellikle aşırı kalabalık oluyordu, o taraf dediğim bizim ceza sahası! Anlaşılan Southgate atak yapma taktiğini tamamıyla bir tarafa bırakmaya karar vermişti çünkü takım atak yaptığı takdirde oyun planı yerle bir oluyordu.

İçimdeki yaşam sevinci yavaş yavaş söndü. Mütevazı Slovakya’nın İngiltere’ye kendi turnuva tarihindeki en kötü sonucu aldırmasına sadece saniyeler kalmıştı ki yetenekli Bellingham bir anda sahneye çıktı, uzatmalarda da Kane onu takip etti.

En ufak bir coşku hissetmedim doğrusu, “Bunu nasıl kazandık biz?” diye düşünüp duruyordum.

 

Gordon Banks Alla Turca

Avusturya – Türkiye

Maç, ateşli Türk taraftarların hep bir ağızdan kükreyerek verdiği destek eşliğinde fişek gibi başladı. İngiltere’nin 95 dakikada zar zor yapabildiğini Türkiye bir dakikadan kısa sürede başararak kaleyi bulan bir şut çekti ve GOL!

Takımın enerjisi, tutkusu ve uygulanan taktik, hepsi dört dörtlüktü. Oyuncular hem kendileri, hem takım arkadaşları, hem de ülkeleri için oynuyor, canlarını dişlerine takıyorlardı. İkinci gol de geldi. Artık her şey bitmiş, maç kazanılmış gibi görünürken Avusturya da bir tane atınca işler kızıştı. Sonra bütün maçlarda gayet iyi yer tutan ve hâkimiyetini hiç kaybetmeyen Mert Günok çıktı sahneye, tam son dakikada Avusturyalı oyuncunun kalenin yirmi santim önünden vurduğu kafayı çelmeyi başardı. Mert, İngiliz kaleci Gordon Banks’in 1970 Dünya Kupası’nda Pele’nin “kurtarılması imkânsız” şutunu kurtarırken atladığı gibi atladı ve topu uçsuz bucaksız görünen kaleden uzaklaştırdı.

Türkiye’nin Hollanda’dan, İspanya’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, hele hele İngiltere’den korkması için hiçbir sebep yok.

Futbol böyle güzel.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech