Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Kültür Müdürlüğü engeli

Mustafa Gür tarafından kurulan

Mustafa Gür tarafından kurulan Almina Kitap Yayınevi, iki senedir Çanakkalelilere hizmet veriyor. İlçe ilçe, şehir şehir kitap fuarları, organizasyonlar gerçekleştiren yayınevi, Çanakkale’de engellerle karşılaşıyor.

Çanakkale genelinde yaklaşık yirmiye yakın kitap fuarı, festival, organizasyonlara imza atan Almina Kitap Yayınevi, Çanakkale’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü engeli ile karşı karşıya kalıyor. Çanakkale’de de kitaplarla ilgili organizasyonlar yapmak istediklerini belirten Yazar Mustafa Gür ” Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü aşıp bir etkinlik hayata geçiremiyoruz” dedi.

“Çanakkale’de yapamıyoruz”

Almina Kitapevi Yayınevi ile birbirinden değerli yazar ve şairleri buluşturan Yazar Mustafa Gür, Çanakkale’de çalışmalar yürütmek istediklerini belirterek; “Almina Kitap Yayınevi olarak Çanakkale ilçelerinde yirmiye yakın kitap fuarı, festival ve imza günleri yaptık. Organizasyonu biz yaptık; kaymakamlık ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü destekleriyle. Çanakkale dışına da çıktık; Balıkesir’de, Keşan’da organizasyonlar yaptık. Her ilçede çalışmalar yürüttük ama Çanakkale’de yapamıyoruz maalesef. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü aşıp bir etkinlik hayata geçiremiyoruz. Çanakkale’de bir türlü kitap fuarı yapamadık, onların bir engeli var. Düşünelim diyorlar ardından haberleri geliyor, yapmak istemediklerini belirtiyorlar” şeklinde konuştu.

“Bir etkinliğin yapılmasına izin vermiyorlar”

Etkinlik yapılmasına izin vermediklerini dile getiren Gür; “Çanakkale’de bir yayınevi, organizasyon yapan biri olarak, yirminin üzerinde, fuar, kitap festivali yaptığımızı biliyorlar fakat Çanakkale’de böyle bir etkinliğin yapılmasına izin vermiyorlar. Ne kadar dosyalar, sunum verdiysek bile kabul ettiremedik. Umarım yeni belediye başkanımız Muharrem beyle böyle çalışmamız olur” ifadelerini kullandı.

Büyük organizasyonlara imza atabileceklerini ifade eden Gür; “Kendi yazarlarımız olduğu gibi Türkiye’den her yazarı getirebilecek kapasiteye sahibiz çünkü tanınıyoruz. İlber Ortaylı’yı da getirebiliriz, Ayşe Kulin de gelebilir. Burada yapılacak bir organizasyona bütün kuvvetli yazarları çağırabiliriz, o gücümüz oluştu ama Çanakkale’de yapamıyoruz maalesef” diye konuştu.

“Olumlu bir geri dönüş alamadık”

Olumsuz geri dönüş sağladıklarını belirten Gür; “Çok güzel yer sunumu yaptık, limanın karşısında bulunan büyük çınar alanında sunumlar yaptık, yat limanı tarafına büyük çadırlar kurduk, bu çalışmalarda büyük yayınevlerini getirebileceğimizi belirttik fakat hiçbir zaman olumlu bir geri dönüş da alamadık, sebebini de bilmiyoruz” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech