Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Usulsüz yapılan katlar yıkıldı

Çanakkale merkez ilçede yapımı

Çanakkale merkez ilçede yapımı Esenler’de bulunan eski SGK hastanesi yanındaki 52 dönümlük arazide süren 509 konutluk “Cevatpaşa TOKİ” projesinde usulsüz yapılan katlar yıkıldı.

TOKİ, 2020 yılının Ocak Ayı’nda Merkez İlçedeki Esenler Mahallesi’nde vatandaşları ev sahibi yapmak için 509 konut ve 25 dükkân yapacağını duyurdu.   Duyuru sonrası çekilen kuralarla 534 kişinin isimleri belirlendi. 600 iş gününde teslim edilmesi gereken ve eski SGK hastanesi yanındaki 52 dönüm arazide devam eden inşaat, Çanakkale Belediyesi tarafından 9 Mayıs 2023 tarihinde ruhsatsız olduğu için mühürlendi.  Çalışmalar inşaatın Mühürlenmesine rağmen devam ederken firmaya para cezası da kesildi. Yüklenici firma belediyenin mühürleme ve idari para cezasının iptali için Çanakkale 2.İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme yüklenici firmanın başvurusunu reddetti. Firmanın Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz da reddedildi.

Ruhsatsız inşa edilen ve havaalanı mania planına aykırı olan 6 katlı yapıların bazı bloklarının üst katlarında başlayan yıkım çalışmasının büyük bir bölümü bitirilirken sadece katların kolonlarının kaldığı görüldü.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech