Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtardan güldüren isyan

Alaca’da köylülerin aşırı su

Alaca’da köylülerin aşırı su tüketimine isyan eden muhtarın caminin ses sisteminden yaptığı anons vatandaşları güldürdü. O anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Çorum’un Alaca ilçesine bağlı Gazipaşa köyünde, Kurban Bayramı dolasıyla nüfusun yükselmesi ile musluk suyu yetmez hale geldi. Yaşanan olay üzerine köy muhtarı Muttalip Gül, caminin ezan sisteminden yaptığı anonsla duruma isyan etti. 24 saat su motorların çalıştığını, ancak suyun yetersiz kaldığını dile getiren Gül’ün, “Yazık günah. Namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz. Yakışmıyor böyle şeyler. Kapılarınızın önünde su patlağı oluyor söylemiyorsunuz. İstanbul’dan Ankara’dan geliyorsunuz burada durup suyu kullanıyorsunuz. Salatalığınızı yiyorsunuz, domatesini yiyorsunuz, ondan sonra kaçıyorsunuz. Yakışık kalmıyor, komşular. 24 saat motor çalışıyor. Bu köye su inmiyor. Yazık günah, insanı isyan ettiriyorsunuz. Ondan sonra, diyorsunuz ki ‘muhtar köye bakmıyor, muhtar suları akıtmıyor.’ Vallahi yazık, yakışmıyor bu köye” sözleri köydeki vatandaşları gülümsetti. Caminin ses minaresini kullanarak duruma tepki gösteren köy muhtarının isyan ettiği anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

“Bu Tür Anonsları Diğer Köy Muhtarlarının Da Yapmasını Öneriyorum”

O anlarla ilgili konuşan Muhtar Gül, yaz mevsiminde köyde nüfusun artmasıyla birlikte su sorunu yaşandığını söyledi. Su kullanımına dikkat çekmek amacıyla anons yaptığını dile getiren Gül, “Yapılan anonstan sonra köylülerimiz de çağrımızı dikkate aldı. Suda toparlanma oldu. Bu tür anonsları diğer köy muhtarlarının da yapmasının faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech