Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eş zamanlı olarak gerçekleşti

Çanakkale’de, İl Tarım ve

Çanakkale’de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sıkı bir şekilde genel denetimler düzenlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, otelcilik sektöründe hijyen ve gıda güvenliğinin önemini vurgulayarak, İl genelinde rutin olarak gerçekleştirilen kontrollere ilave olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları ile otellere yönelik eş zamanlı denetimlere başlandı.

Genel alanlar denetlendi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mutfakta, personel hijyeni, yiyecek hazırlama, teçhizat ve ekipman temizliği, haşere kontrolü gibi konular incelendi. Restoranda ise sunum alanları, gıda saklama ve personel hijyeni kontrol edildi. Konaklama odalarında temizlik ve dezenfeksiyon, nevresimler ve haşere kontrolü denetlendi. Genel alanlarda ise personel eğitimi, atık yönetimi ve kayıt tutma gibi konular kontrol edildi.

Eksikliğe yer yok!

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunularak; “Kontrollerde herhangi bir eksiklik veya ihlal tespit edilmesi halinde, otele yasal yaptırımlar uygulanabilir. Hijyen ve gıda güvenliği yatırımı, uzun vadeli başarının anahtarıdır. Hijyen ve gıda güvenliğine yatırım yapmak, otel işletmelerinin uzun vadeli başarısı için çok önemlidir. Güvenli ve hijyenik bir ortam sunarak konukların memnuniyetini ve itibarı korumak mümkündür. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda başlatılan eş zamanlı otel denetimleri ile gıda güvenliğine önem veriliyor. Unutulmamalıdır ki, konaklayan müşterilerin de hijyen ve gıda güvenliğine katkıda bulunması, otel işletmelerini bu konudaki hassasiyetlerini sürdürmeye ve geliştirmeye teşvik edecektir. Sizlerin sağlığı bizim için her şeyden önemli” diye belirtildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech