Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖSEM’de sağlık merkezi

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesinde öğrencilere,

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesinde öğrencilere, akademik ve idari personele yönelik “Eğitim Aile Sağlığı Merkezi” açılıyor.

2023 Paydaş Memnuniyet Anketleri sonuçlarına göre Kalite Güvence Komisyonu Toplantısında alınan iyileştirme kararı doğrultusunda öğrencilerin ve personelin sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyetinin artırılması, kampüs içi sağlık hizmeti çeşitliliğinin çoğaltılması kapsamında Eğitim Aile Sağlığı Merkezi (Eğitim ASM) açılıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde öğrencilere, akademik ve idari personeline birinci basamak sağlık hizmeti sunmak amacıyla Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açılacak olan “Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin” yapımı ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Etkili bir merkeze dönüşecek

3 adet poliklinik,1 eğitim salonu, gebe izleme, pansuman ve kan alma bölümlerinin olacağı sağlık merkezinde; kampüsümüzde farklı noktalarda hizmet veren psikologlarımız ve diyetisyenlerimizde yer alacak. Böylece Eğitim ASM birçok hizmetin aynı noktada toplandığı etkili bir merkeze dönüşecek.

Hasta yükünün azaltılması hedefleniyor

ÇOMÜ’de Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimlerini alan asistan doktorlar ve öğretim üyelerinin de poliklinik hizmeti sunacağı Eğitim ASM ÇOMÜ ailesine katkı sağlayacak. Kampüsün merkezinde yer alacak Eğitim ASM ile öğrenciler ve personeller zamandan kazanırken, 3. Basamak sağlık hizmeti sunan hastanelerin üzerindeki hasta yükünün de önemli ölçüde azalması ve randevularda rahatlama sağlanması hedefleniyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech