Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş kırmızı et yiyebiliyor mu?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Kombinalar ve Kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu eti fiyatlarını açıkladı. Kurban Bayramına yaklaştığımız bu günlerde dana etinde yüzde 5,kuzu etinde yüzde 6’ya varan düşüş oldu. Peki durum alım gücünü nasıl etkiledi?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Marmara Bölgesi’nde kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu et fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fiyatlar ise şöyle; Dana bıçak yağsız etin kilosu 345 lira, kuzu bıçak yağsız etin kilosu 405 lira. Kurban Bayramı’na yaklaştığımız bu günlerde dana ve kuzu etin fiyatının geçtiğimiz aya göre düştüğü gözlendi. Et Konseyi tarafından yayınlanan tabloya bakıldığında geçtiğimiz aya göre dana bıçak yağsız etin kilosu yüzde 5,0, kuzu bıçak yağsız etin kilo fiyatı ise yüzde 6,3 düştü. Fiyatlardaki düşüşlerin ardından Çanakkale Gündem Gazetesi olarak vatandaşlara sorduk; alım gücünüzde nasıl bir değişiklik oldu?

Akçay; “Fiyatları düşürseler bile insanlar alamıyor”

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Kombinalar ve Kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu eti fiyatlarını açıklanmasının ardından meydana gelen düşüşlere dair düşüncelerini dile getiren Ayhan Akçay; “Alım gücümüz artmıyor. Eskiden ayda bir alınıyordu, şimdi altı ayda bir et alabiliyor insanlar. Fiyatları düşürseler bile insanlar alamıyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım; “Fiyatlar aldı başını gidiyor”

“Ben et fiyatlarının düştüğüne inanmıyorum” diyen CHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Eda Yıldırım; “Hiçbir fiyatın aşağı düştüğünü düşünmüyorum, markete gittiğimiz zaman durumun böyle olmadığını görüyoruz. Eskiye göre aynı oranda et tüketebiliyor muyuz? Alıyoruz elbette ama nasıl alıyoruz, fiyatlar aldı başını gidiyor, her alanda böyle” ifadelerini kullandı.

Düşüşü az bulduğunu belirten Melda ilhan; “Çok düşmüş, düşmeseymiş daha iyi olurmuş. Yüzde altı oranı nedir, bu hayat pahalılığında. İnsanlar et yiyemiyor artık, bence çok düşmüş, yüzde 1 düşseymiş bari” diye belirtti.

Doğan; “Çok sıkıntı yaşayan insanlar tanıyorum”

Maddi açıdan çok fazla insanın problemler yaşadığını belirten Perihan Doğan; “Ben tek başıma yaşıyorum, alım gücümde çok sıkıntım olmasa da çok sıkıntı yaşayan insanlar tanıyorum. Evine bir kilo et götüremeyen kişiler doluyken, bayram döneminde yurtdışına yapılacak olan kurban bağışlarına da çok karşıyım. Senin ülkendeki insan bir kilo et alamazken, senin başka ülkelerdeki insanlara bağışta bulunman gereksiz” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech