Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöp toplamak için yarıştılar

Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi’nde,

Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi’nde, Plogging şampiyonası düzenlendi. Oluşturulan takımlar çöp toplamak için yarıştı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öncülüğünde “Sıfır Atık İçin Koşuyorum” sloganı, ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Barbaros Mahallesi Sarıçay Caddesi’nde Plogging şampiyonası düzenlendi. Oluşturulan takımlar çöp toplamak için birbiri ile yarıştı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek Plogging sporu hakkında bilgi verdi. Rektör konuşmasında, “Plogging İsveç’te çıkan çevre dostu bir akım. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik ile sporun birleştirildiği bir spor dalı. Birçok ülkelerde federasyonları bile oluşturulmuş. Biz Çanakkale’de ilk defa bu etkinliği gerçekleştirerek, çevre bilincini tekrar hatırlatmak istedik” ifadelerini kullandı.

Rektörün konuşmasının ardından start verildi ve takımlar çöp toplamak için birbiri ile yarıştı. Yarışmanın sonunda çok miktarda çöp toplanarak geri dönüşüm merkezine gönderildi.

Plogging Hakkında:

“Plogging dünyada hızla gelişen çevre ve beden dostu bir spor dalı. Günlük yürüyüş ve koşu egzersiz programının içinde etrafta bulunan çöpleri toplayarak, bu çöplerin geri, dönüşüme kazandırılmasını amaçlayan eğlenceli bir yarışmadır.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech