Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuz kullanımına dikkat…

Tuza Dikkat Haftası sebebiyle

Tuza Dikkat Haftası sebebiyle Eceabat Devlet Hastanesi tarafından vatandaşların bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla çalışmalar yürütüldü.

Eceabat Devlet Hastanesi’nde, Tuza Dikkat Haftası sebebiyle vatandaşların bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

Tuz nedir?

Eceabat Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personelleri tarafından tuza dair yapılan bilgilendirmelerde; “Tuz (NaCl); vücutta sıvı dengesinin sağlanmasında, kan basıncının düzenlenmesinde, asit-baz dengesinin sağlanmasında ve sinir-kas sisteminde uyarıların iletilmesinde önemlidir. Aynı zamanda antiseptik özelliği de olan tuz, tümünü yok etmese de, nem miktarını büyük oranda düşürerek gıdaların bozulmasına neden olabilecek bakterilerin üremesini kontrol altında tutar; bu özelliğinden faydalanarak çeşitli gıdaların saklanmasında, koruyucu olarak kullanılır. Ancak aşırı miktarda tüketildiğinde birçok sağlık problemine neden olmakta ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir halk sağlığı problemine dönüşmektedir.  Yüksek kan basıncı (hipertansiyon), kalp-damar hastalıklarının en önemli risk faktörüdür.  Yüksek kan basıncı dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 13’ünden sorumludur. Kan basıncı seviyesinin en önemli belirleyicisi, diyetle alınan sodyum yani tuz miktarıdır. Yüksek sodyum (günde 2 gram’dan fazla) ya da tuz (günde 5 gram’dan fazla) tüketimi; yüksek kan basıncı, artmış kalp hastalıkları ve inme riski oluşturur. Tuz tüketiminin azaltılması kan basıncının düşürülmesi ve dolayısı ile inme, kalp damar hastalıkları ve böbrek hastalıkları riskini azaltmasında en etkili yöntemlerden birisidir.  Günde 5 g’dan daha az tuz alımı inme riskini yüzde 23, kalp damar hastalıkları genel hızını yüzde 17 azaltmaktadır” diye belirtildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech