Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabük’te Çanakkale esintileri

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yayınlanan “Çanakkale Sofrası” isimli yemek kitabı, Karabük Üniversitesi’nde yerini aldı.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “KBÜFEST’te 81 şehrin değerleri sergilendi.  Karabük Üniversitesinde görev yapan Çanakkaleli akademisyenler de, 3 stant ile Çanakkale’nin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yöresel yemeklerini de konuklara tanıttılar. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yayınlanan “Çanakkale Sofrası” isimli yemek kitabı,  iki gün boyunca sergilenerek, katılımcılara takdim edildi.

3 stant ile yer aldılar

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Anıl Ertok,  İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Uygun, Prof. Dr. İsmail Hakkı Tayyar ve  Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe Olcay,  Karabük Üniversitesinde görev yapan  Çanakkaleli akademisyenler olarak yaptıkları değerlendirmede; doğup büyüdükleri Çanakkale’yi başka bir ilde tanıtmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını,  kültürel, tarihi ve yöresel güzellikleri en iyi şekilde tanıtmak için gayret gösterdiklerini, diğer iller tek stant ile  tanıtılırken, Çanakkale’nin 3 stant ile tanıtıldığını belirterek Çanakkale’ye ne kadar yoğun bir ilgi  olduğunu, bu festivalde  gözlemleme şansı bulduklarını ifade ettiler. Festivale “Çanakkale Sofrası” isimli yemek kitabı ile katkı veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek,  böyle bir yayını hazırlattıkları için de tebrik ettiler.

“Gösterdikleri gayret çok kıymetli”

Konu ile ilgili bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Öncelikle Festivali düzenleyen Karabük Üniversitesi’ne ve orada görev yapan Çanakkaleli akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. İlimizi başka şehirlerde de yaşatmak için gösterdikleri gayret çok kıymetli. Türk Mutfağı Haftası’na denk gelmesi sebebi ile biz de “Çanakkale Sofrası” kitabımız ile misafirlere ulaşma imkanı bulduk ve Çanakkaleli akademisyenlerimiz aracılığı ile İlimize davet ettik. Çanakkalemizi her platformda tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech