Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Takımı’ndan birincilik

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı, Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması’nda birincilik elde etti.

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması’nda Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Hüseyin Koçak, Arş. Gör. Dr. Göksel Öztürk ile 11 öğrenci Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini temsil etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı, enkazda arama ve kurtarma etabında birinci oldu.

Yarışmaya Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moldova, Kosova, Kuzey Makedonya ve Türkiye olmak üzere 9 farklı ülkeden 15 üniversite takımı katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı, enkazda arama ve kurtarma etabındaki başarılı performansı ile birincilik ödülünü kazandı. Takım üyeleri enkazda kayıp kişileri bulmak ve kurtarmak için gerekli beceri ve bilgileri sergiledi.

Yarışmanın ardından bir açıklama yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Bu önemli başarıdan dolayı hocalarımızı ve ekibimizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz, acil yardım ve afet yönetimi alanındaki çalışmalarına büyük önem vermektedir. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimiz, teorik bilgileri pratik becerilerle harmanlayarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar kazanmaktadırlar. Bu başarı, üniversitemizin eğitim ve araştırma kalitesinin bir göstergesidir” dedi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech