Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadeleyi içeren Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini kabul ederek yasalaştırdı. Yeni yasayla birlikte Kooperatif Bilgi Sistemi’ne (KOOPBİS) kaydolmak için tanınan süre uzatıldı. Bu düzenleme, kooperatiflerin dijital platforma entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

Rekabet Kurulu’nun yetkileri genişletildi. Kurul, kadro, unvan ve derece değiştirme yetkisine sahip olacak. Ayrıca, Rekabet Kurulu soruşturma başlatıldığında taraflara 15 gün içinde bildirimde bulunacak ve taraflardan 30 gün içinde yazılı savunmalarını isteyecek. ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ilgili de çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler, TOBB’un işleyişinde daha fazla şeffaflık ve etkinlik sağlamayı amaçlıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü’nün lisanslı depolarda depolanan ürünler için ödenen depolama ücretleri askı süresi boyunca ödenmeyecek. Lisanslı depoculuk ücret tarifesine aykırı hizmetler için ise 200 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında para cezası uygulanacak.

3 Mayıs 2024 tarihinden önce kapalı pazar yerlerinde tesis edilen sınırlı ayni haklar ve kiracılık hakları, belirlenen sürenin sonuna kadar geçerli olacak.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech