Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Alan memnun satan memnun

Geçtiğimiz yıla göre gıda fiyatları 2 katına kadar zamlandı. Pazar alışverişine çıkan vatandaşlar ise fiyatların çok yüksek olduğunu ama yavaş yavaş alıştıklarını belirtirken,  pazarcı esnafı tezgahlarda ürün bolluğu yaşandığını ve alışverişlerin hareketli olduğunu söylüyor.

Çanakkale semt pazarlarındaki tezgahlarda bu günlerde ürün bolluğu yaşanıyor. Ürün bol olunca fiyatlar biraz düşüyor. Bu hafta kurulan Cuma pazarı oldukça hareketliydi. Geçtiğimiz yıla göre ise yüksek enflasyona bağlı olarak sebze ve meyve fiyatları 2 katın çıktı.

Pazar alışverişine çıkan bazı vatandaşlar fiyatların çok yüksek olduğundan yakınırken bazı vatandaşlar ise zaman içinde zamlara alıştıklarını bu günlerde ise fiyatların yerinde saydığını belirtiyor. Pazar alışverişine çıkan Alaattin Coşkun, fiyatların son haftalarda yerinde saydığını, bir yıl içinde aralıklar ilen gelen zamlara artık alıştıklarını belirterek, “Fiyatlar normal sayılır, değişmiyor. 3-5 lira aşağı veya yukarı. Genelde geçen haftalara göre hemen hemen aynı seviyede. Geçmiş yıllara göre çok pahalı, o tartışılmaz. Ürünler biraz daha çoğaldı. Mevsim itibariyle haliyle yerli ürünler de çıkmaya başladı. Bugün Pazar 500 lira ile çıktım, 130 lira ile dönüyorum. Domates, biber, bakla, yarım kilo fasulye, yarım kilo sarımsak, o kadar, fazla bir şey değil. Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki gün pazara çıkıyorum. Az önce de söylediğim gibi geçmiş yıllara göre fiyatlar çok yüksek. Ama alıştık, alıştırdılar daha doğrusu” ifadelerini kullandı.

Pazarcı esnaflarından Ahmet İzmirlioğlu satışlar hakkında bilgi verirken, “Artık her şey çok bollaştı ve fiyatlar da ucuzladı. Vatandaşlar da artık daha çok alışveriş yapıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki aylarda semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları daha da ucuzlar. Vatandaşlara daha ucuza mal satabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi bazı durumlar bizi de aşıyor. Bu günlerde ise semt pazarları çok hareketli” ifadelerini kullandı.

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech