Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman Eller projesiyle hayaller gerçek oluyor

Kırsalda kurulan hayaller Uzman

Kırsalda kurulan hayaller Uzman Eller projesiyle gerçeğe dönüşüyor. Proje kapsamında Çanakkale’de üç girişimci, aldıkları hibe ile hayallerini gerçekleştirdi.

Çanakkale’de üç girişimci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsalda Uzman Eller Projesi’nden aldıkları hibe ile işletmelerini büyüttü, üretim kapasitelerini artırdı ve gelirlerini yükseltti.

“49 bin litre keçi sütü üretimi yaparak önemli bir gelir elde ettim”

Proje sayesinde Çanakkale’nin Çınarlı Köyü’ndeki işletmesini büyüten Emre Erğil,“ Kırsalda Uzman Eller Projesi sayesinde 76 saanen keçi ve 3 saanen teke desteği alarak işletmemi büyütme ve üretim kapasitemi artırma imkanı buldum. Bu sayede hayvan sayımı 157’ye çıkararak, 2022 yılında 150, 2023 yılında ise 250 oğlak elde etmeyi başardım. 2023 yılında 49.000 litre keçi sütü üretimi yaparak önemli bir gelir elde ettim. Bu proje bana hayalimi gerçekleştirme ve tarımsal üretime katkıda bulunma imkanı sundu” diye konuştu.

“Önemli bir üretim hacmine ulaştım”

Uzman Eller Projesi kapsamında Ezine’nin Bozköy Köyü’ndeki işletmesini geliştiren Fatma Bulan, “Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında aldığım 50 arılı kovan, arıcılık alet ve ekipmanları desteği ile işletmemi geliştirdim ve arılı kovan sayımı 100’e çıkardım. 2023 yılında 800 kg bal, 200 kg polen ve 70 ana arı üreterek önemli bir üretim hacmine ulaştım. Ürettiğim bal ve diğer arıcılık ürünlerini kayınpederime ait satış dükkanında son tüketiciye ulaştırarak gelir elde ediyorum. Bu proje sayesinde tarımsal üretime katkıda bulunma ve aile bütçesine katkı sağlama imkanı buldum” ifadelerini kullandı.

“81 bin litre inek sütü üreterek önemli bir süt üretim kapasitesine sahip oldum”

Kırsalda Uzman Eller Projesi’nden aldığı hibe ile Çanakkale’nin Beybaş Köyü’ndeki işletmesini kuran Hasan Yıldız, “Kırsalda Uzman Eller Projesi’nden aldığım 250.000 TL hibe ile 3 simental gebe düve alarak büyükbaş hayvancılık işletmemi kurdum. Projeye ek olarak 10 gebe düve daha satın alarak anaç simental hayvan sayımı 13’e çıkardım. Yeni doğan buzağılarla birlikte toplam hayvan sayımı 25 büyükbaş hayvana ulaştı. 2023-2024 yılında 81.000 litre inek sütü üreterek önemli bir süt üretim kapasitesine sahip oldum. Bu proje bana kısa sürede kendi işimi kurma ve tarımsal üretime katkıda bulunma imkanı sundu” dedi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, projeden faydalanan üreticilerin işletmelerini büyütme, üretim kapasitelerini artırma ve gelirlerini yükseltme imkanı bulduklarını ifade etti. Türkarslan, projenin kırsalda kalkınmaya yönelik önemli bir destek olduğunu ve tarımsal üretim ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech