Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karacaören’den adım adım başarıya

Karacaören Köyü’nde tarım ile

Karacaören Köyü’nde tarım ile uğraşan Ziraat mühendisi Fatma Serra Güler, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında yüzde 100 hibe desteğiyle 2023 yılında 500 m2 serasının adımlarını attı.

Ziraat mühendisi Fatma Serra Güler, Çanakkale’nin Karacaören köyünde uzun yıllardır tarımla uğraşan tecrübeli bir üretici. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin  yüzde 100 hibe desteğiyle 2023 yılında kurduğu 500 m2 serası, ona yepyeni bir kapı araladı ve onu başarıya taşıdı.

Müşterileriyle özel bir bağ kurdu

2023 yılı Eylül ayından itibaren kimyasal girdi kullanmadan yetiştiricilik yaparak 4000’e yakın marul hasadı yapan girişimci çiftçi, ürünlerini semt pazarında satarak müşterileriyle özel bir bağ kurdu. Bu sayede hem güzel bir gelir elde etti hem de çevresindeki kadınlara ilham kaynağı oldu.

Diğer girişimcilere ilham veriyor

Fatma Serra, sera kurulumundan sonra satışlarının ve kazancının önemli ölçüde arttığını söylüyor. Bu durum, ona olan güvenini ve işe olan bağlılığını da artırdı. Aynı zamanda,  İl Tarım Orman Müdürlüğü’nün kendisine sağladığı destekten de bahsederek diğer girişimcilere ilham veriyor.

Genç kızların tarıma yönelmesini istiyor

Fatma Serra, özellikle kadınların ve genç kızların tarıma yönelmesini istiyor. Kadınların özenli ve sağlıklı ürünler yetiştirmede daha başarılı olduğuna inanıyor. Tarımdaki başarısının, kız çocuklarına da ilham kaynağı olmasından ve onları bu alanda cesaretlendirmesinden dolayı mutlu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech