Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekliler Büyük Mitinge Hazırlanıyor

Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale

Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şubesi Cuma pazarı girişinde stant kurarak, hem imza kampanyası başlattı hem de 25 Mayıs’ta yapılacak olan emeklilerin mitingi için bildiri dağıttı.

Geçim sıkıntısı içinde olan emekliler eylemlerine ve imza kampanyalarına devam ediyor. Emekliler 25 Mayıs tarihinde, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Tarsus, Eskişehir, Fatsa ve Burhaniye’de, “Açlığa ve Sefalete Hayır” mitinglerine hazırlanıyor.

Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şubesi Cuma pazarı girişinde stant kurarak, hem imza kampanyası başlattı hem de 25 Mayıs’ta yapılacak olan emeklilerin mitingi için bildiri dağıttı.

25 Mayıs’ta bölgedeki mitingin Burhaniye’de yapılacağını ve bütün vatandaşları mitinge katılma çağrısı yapan, Tüm Emeklilerin Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Fatma Hazırcı, “2008 Emeklilik yasasının değişmesi için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Ülke genelinde emekliler miting düzenliyor. Bizim bölgemizdeki miting Burhaniye’de yapılacak. Biz emekliler o mitinge katılacağız ve bütün vatandaşlarımızı destek olmaya bekliyoruz” dedi.

“Açlığı, Yoksulluğu Kabul Etmiyoruz”

Hazırcı açıklamasının devamında şu ifadelerine yer verdi; “AKP-MHP iktidarı zengin bir yandaş kitlesi yaratmış, ülke kaynaklarını bu yandaşlara aktararak sonunda ekonomiyi çıkmaza sokmuştur. Ekonomik sıkıntıların faturası çalışanlara ve emeklilere kesilmek istenmektedir. Bugün açlık sınırı asgari ücrete dayanmış,  yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya ulaşmıştır. Bizler AKP iktidarının emeklilere dayattığı açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı sesimizi duyurmak için 25 Mayıs’ta alanlara iniyoruz. Emekliyi, devletin sırtında kambur olarak gören iktidara sesleniyoruz; Sadaka değil, kazanılmış haklarımızı istiyoruz. 2008 yılında SGK reformu olarak uygulamaya konan yasanın iptalini istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Demokratik hakkımız olan sendikaların tanınmasını, açılan kapatma davalarının geri çekilmesini istiyoruz. Açlığı, yoksulluğu kabul etmiyoruz. Tüm emekli kardeşlerimizi bu haklı mücadelemizde birlik olmaya çağırıyoruz.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech