Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Süs Bitkileri Üretimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi’nin ortaklığında düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü ve İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi Tanıtım Etkinliği, Çanakkale Merkez Halileli Köyü’nde coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.

İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi Tanıtım etkinliğine Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Belediye Başkan V. Simge Kutlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen, Ziraat Fakültesi Öğretim görevlileri, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yaptığı konuşmada proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “ Projenin Çanakkale’nin tarımsal ekonomiye önemli katkılar sağlayacağına ve bölgedeki çiftçilerin gelir seviyelerini yükseltmesine yardımcı olacağına vurgu yaptı. İhracata yönelik süs bitkileri üretimi, son yıllarda Türkiye’de önemli bir potansiyel yakalayan bir tarım sektörüdür. Çanakkale’nin coğrafi konumu ve iklim şartları, süs bitkileri yetiştiriciliği için oldukça uygun. Bu projenin hayata geçirilmesi ile Çanakkale’nin bu alandaki üretim kapasitesinin ve ihracat potansiyelinin önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu fideler, hem Çanakkale’nin tarımsal çeşitliliğine katkıda bulunacak hem de bölgenin kalkınmasına destek olacaktır.”

Etkinlik, süs bitkileri fideleri üretimine ilgi duyan katılımcılara dağıtılarak hep birlikte tarlaya dikimiyle sona erdi.​

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech