Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Deniz, Tarım Kurulu toplantısına katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tarım Kurulu toplantısına katılım sağladı.

TOBB Tarım Kurulu toplantısı, 80’inci Genel Kurul çalışmaları kapsamında TOBB İkiz Kuleler ’de düzenlendi. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan başkanlığında ve kurul üyelerinin katılımları ile gerçekleştirilen Tarım Kurulu toplantısına Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Tarım Kurulu Üyesi Abdullah Deniz katıldı.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Deniz, “Birliğimizin 80. Genel Kurulu vesilesi ile bugün Birliğimizde TOBB bünyesindeki komisyon ve kurulların toplantıları düzenlendi. Bizde TOBB Tarım Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Öncelikle bugün Dünya çiftçiler günü. Alın terleriyle toprağı sulayan, emekleriyle onu üretime, ürüne dönüştüren çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum. Dünya Çiftçiler Günü’nün tüm çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir yıl temenni ediyorum.

Günümüzde ülkeler tarımda kendi kendine yeterli olmayı stratejik hedef olarak belirliyor. Tarım geleceğin sektörü. Gıda Talebinin 2050 ye kadar yüzde 59-98 arasında artacağı tahmin edilmekte. Bunu karşılamamız için tarımsal üretimimizi arttırmalıyız. Üretim artışını sağlamanın en etkin yolu ise gelişen bilişim teknolojilerini en etkin kullanmaktan geçiyor. Günümüzde tarım faaliyetlerinde daha fazla verim almak, maliyetleri düşürmek amacıyla örtü altı seraların arttırılması konularında istişarelerde bulunduk. Tarımsal reformların yapılarak, devlet desteklerimizin daha yoğun, etkin ve planlı kullanılması gerekmektedir. Gençlerimizi tarımsal üretimin içine çekmeliyiz. El birliği, akıl birliği ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Toplantı sonrasında TOBB Tarım Kurulu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, kurul olarak yaptığımız çalışmalara ilişkin bilgi aktarımında bulunduk. Önceliğimiz üretim, istihdam, yatırım ve ihracat. Değerli TOBB Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. TOBB 80. Olağan Genel Kurulumuz büyük camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech