Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Sağlıkta tasarruf olamaz”

14 Mayıs Eczacılar Günü

14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısı ile 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzelendi. Törende bir konuşma yapan oda başkanı Jale Karaata, bu yıl eczacılar haftası temasının, “Eczacı Varsa Hayat Var “olarak belirlendiğini, sağlıkta tasarrufun olamayacağını vurguladı.

36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Eczacılar Günü’nde bir konuşma yapan, 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası Başkanı Jale Karaata, eczacılığının önemine ve sorunlarına değinerek, eczacı varsa hayatın olduğunu, tasarruf tedbirleri hakkında da konuşan Karaata, sağlıkta tasarrufun olamayacağını söyledi.

Karaata konuşmasının devamında is şu ifadelerine yer verdi; “İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar geçen her aşamada, yetkinlik sahibi 50 bini aşkın meslektaşımızla, 185 yıldır aklın ve bilimin yolundan şaşmadan halkımızın en yakın sağlık danışmanı olmaya devam ediyoruz. Kamuda, akademide, ilaç sanayisinde ve eczanelerimizde güvenilir ve kolay erişilebilir ilaç hakkım savunuyoruz. Sağlığı ve sağlıklı hayat hakkını savunuyoruz. 0 nedenle bu yılki Eczacılık Haftamızın temasını “Eczacı Varsa Hayat Var” olarak belirledik. Meslektaşlarımızın üstlendiği kritik roller, önce pandemide ardından büyük deprem felaketinde hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çok daha net biçimde görüldü. Çünkü eczacı varsa ilaç ve sağlığa ilişkin diğer ürünlere güvenli erişim var, çünkü eczacı varsa etkili sağlık danışmanlığı var çünkü eczacı varsa sağlık kuruluşlarında etkin ve kaliteli hizmet var, güvence var, emek var, dayanışma var eczacı varsa hayat var. Yani eczacılar sağlık otoritesinin geçiştirmesiyle, görmezden gelmesiyle kaybolup gidecek, görünmez olacak bir meslek grubu değildir, eczacılar sağlık sisteminin en hayati can damarlarından birisidir.”

“Sağlıkta Tasarruf Olmaz”

Karaata konuşmasının bir bölümünde kamuda tasarruf tedbirlerime değinirken, “Bir süredir gündemde olan kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin çalışmaları mali disiplinin sağlanması, yüksek enflasyonun dizginlenmesi açısından gerekli buluyoruz. Ancak biraz önce ifade ettiğim gibi sosyal güvenlik açıklarını kapatmak, enflasyon hedeflerini tutturmak adına toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir tasarruf tedbiri alınmamalıdır. Halk sağlığını koruma gayretindeki bir meslek grubunun temsilcileri olarak bu uyarıyı yapmayı görev biliyoruz ve diyoruz ki, sağlıktan tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech